PROIECT: Scapi de EXECUTARE SILITĂ dacă nu-ţi poţi achita creditul

 
Executări silite
Executări silite

Persoanele care au luat credite ipotecare şi nu le pot achita ar putea beneficia de suspendarea temporară a executării silite a imobilelor, până la redresarea financiară, fără a plăti cauţiune, potrivit unei iniţiative legislative aflată în consultare publică, iniţiată de patru parlamentari PSD.

Dacă acest proiect va fi adoptat, suspendarea executării silite va fi obligatorie şi cauţiunea nu va fi necesara în cazul debitorilor care fac dovada că bunul imobil ce urmează a fi executat are destinaţia de locuinţă pentru familie, nu deţin un alt imobil cu această destinaţie şi fac dovada că nu realizează mai mult decât venitul minim garantat pe economie pentru fiecare membru al familiei.

Potrivit acestui proiect de modificare a Codului de procedură civilă, aceste condiţii trebuie să fie îndeplinite cumulativ, informează Mediafax.

Iniţiatorii subliniază că, în acest moment, legislaţia din România nu conţine dispoziţii de favorizare a debitorilor din cadrul creditelor ipotecare, cum ar fi norme privind iertarea de datorie, având în vedere criza economică, sau norme de amânare a executării silite pentru o anumită perioadă de timp, în care să i se ofere debitorului posibilitatea de a se redresa economic şi de a fi în măsură să achite ratele.

Ei propun, de asemenea, prin iniţiativa legislativă, ca, în contractele de credit ipotecar în care creditorul a efectuat evaluarea bunului cu bani din acest credit, creditorul să nu poate extinde executarea silită asupra altor bunuri aparţinând debitorului său.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
05 Aug 00:09
Astept ceva similar privind impozitele. Nu ai bani atunci sa nu te execute nici penalitati sa nu platesti, ci sa platesti cand o sa ai bani... Dar n-o sa vedem noi asa ceva.
Ce se intampla daca maine vine guvernul si zice ca toti oamenii pot lua din magazine orice fara sa fie nevoiti sa plateasca? Castiga alegerile acel partid si se prabuseste Romania!
Răspunde
4 0
alex
04 Aug 14:59
Proiect initiat de parlamentari PSD.Tocmai in campania electorala.Facem pariu ca PSD-ul o sa se laude si o sa tot promoveze proiectul in timpul campaniei si dupa ce se termina o sa-l arunce la cos?Mai ales ca unele banci traiesc din exeutarea silita o sa fie presiune mare sa nu fie adoptat proiectul de lege.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?