Progresele tehnologiei: ciocolata imprimată 3D

 

Cofetarii și artizanii dulciurilor profită din ce în ce mai mult de progresele tehnologiei. Până și cei mai mari ciocolatieri au început să folosească printarea 3D - pentru că, spun ei, le permite crearea unor forme până acum imposibile.

Ciocolata este, fără doar și poate, printre cele mai bune lucruri de pe lume. Și, consumată cu măsură, are proprietăți extraordinare. Dar nu e numai vorba de gust: contează și forma. Care, cu toată măiestria cofetarului, uneori nu poate face manual, potrivit tvr.ro.

Printarea 3D a fost descoperită încă din anii 80 - dar abia în ultima vreme a ajuns să poată fi exploatată comercial. Esențială în această procedură este programarea pe calculator - crearea unei structuri virtuale într-un fișier. Acesta este trimis apoi unei imprimante speciale. De obicei, se folosesc diverse tipuri de plastic - care se solidifică după aplicare. Dar... aceeași proprietate o are și ciocolata!Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?