Programul "Prima Casă" - Guvernul garantează creditele imobiliare pentru cei care nu au avut niciodată proprietăţi

 
Foto: rds-info.com
Foto: rds-info.com
Guvernul a lansat programul "Prima Casă", prin care statul va garanta creditele ipotecare de maxim 60.000 de euro. Cu alte cuvinte, Guvernul nu dă bani, ci doar garantează un credit pentru cei care nu şi-l permit altfel. Garanţia promisă de Guvern se ridică până la 80% din valoarea creditului.


Cei care vor să-şi achiziţioneze prima locuinţă prin intermediul unui credit ipotecar şi fie nu se încadrează cu salariul, fie nu au suma necesară ca avans pentru un astfel de credit, pot beneficia de sprijinul statului.

Guvernul încearcă astfel să deblocheze piaţa imobiliară şi creditele ipotecare. Motivul pentru care s-a ajuns în această situaţie este acela că băncile nu mai au încredere că românii şi-ar putea rambursa creditele şi, prin urmare, nu-şi mai asumă riscul pierderii unor bani şi nu mai acordă astfel de credite.

Valoarea maximă a creditului garantat de către stat va fi de 60.000 de euro, iar garanţia se ridică la 80% din suma contractată.

Pot beneficia de acest program:

  • Persoane fizice care doresc achiziţionarea primei locuinţe, fie din imobile noi sau din fondul locativ existent
  • Persoanele care nu au şi nu au avut niciodată o casă în proprietate
  • Persoane care nu au mai beneficiat de un credit ipotecar
  • Persoanele care nu îşi permit să plătească un avans sau nu au cu ce să garanteze un credit ipotecar

În plus, cei care vor să beneficieze de ajutorul statului, trebuie să îndeplinească condiţiile de eligibilitate stabilite de bancă, cu alte cuvinte, dovada că poate rambursa creditul.

Potrivit ministrului de Finanţe, Gheorghe Pogea, programul va fi derulat prin băncile care vor fi selectate după următoarele criterii de eligibilitate:

  • costul creditelor
  • reţeaua de distribuţie
  • durata de aprobare a creditului
  • avansul solicitat beneficiarului

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?