Programul Casa Verde va fi extins şi la hotelurile de pe litoral

 
Foto: amo.on.ca
Foto: amo.on.ca
Programul Casa Verde va fi extins şi la hotelurile de pe litoral, care ar putea accesa fonduri de mediu pentru montarea de panouri solare, a spus, marţi, ministrul interimar al mediului, Elena Udrea.
"Vom modifica ghidul de finanţare până pe 9 octombrie, împreună cu operatorii din domeniu, iar apoi vom demara sesiunea de depunere a proiectelor, astfel încât lucrările efective să înceapă din ianuarie 2010", a precizat Udrea.

Ea a adăugat că "a existat cerere pentru finanţarea unor proiecte de acest fel din mediul privat, astfel încât hotelurile să poată beneficia de cofinanţări pentru încălzirea prin panouri solare, iar sezonul estival să poată fi prelungit".


Ministrul interimar al Mediului a mai spus că în cele două sesiuni de depunere a proiectelor pentru Casa Verde de către autorităţile publice (a doua sesiune fiind încă în derulare) "nu se vor da toate fondurile disponibile".

"Fondurile nu vor putea fi cheltuite în acest an, dar dacă vom constata că e nevoie de fonduri suplimentare, le vom adăuga", a precizat Udrea.

Bugetul total pentru cele două etape ale programului Casa Verde este de 310 milioane lei (150 milioane lei, în prima etapă, respectiv 160 milioane lei în cea de-a doua).

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?