Prognoză teribilă: leul se va prăbuși în raport cu euro

 
Curs valutar euro-leu
Curs valutar euro-leu

Analiştii estimează că euro ar putea depăşi un nivel record în perioada următoare. Specialiștii se așteptă la un curs valutar mediu de peste 4,73 lei/euro la mijlocul anului viitor.Trei din patru analiști de la CFA România anticipează o depreciere semnificativă a leului în următoarele 12 luni.

În martie 2019, estimarea acestora indică un curs de 4,6935 lei/euro, în timp ce pentru august 2019 valoarea medie a cursului anticipat este de 4,7375.

Potrivit Indicatorului de Incredere Macroeconomica CFA Romania, rata anticipată a inflației pentru următoarele 12 luni (august 2019/august 2018) a înregistrat o valoare medie de 4,13%. Rata medie a ROBOR cu scadența de 3 luni anticipată peste un an este 3,88%.

În luna august 2018, Indicatorul de Încredere Macroeconomică al CFA România a crescut față de luna anterioară cu 4,9 puncte până la valoarea de 50,0 puncte (față de aceeași luna a anului anterior, Indicatorul a scăzut cu 0,7 puncte). Această evoluție s-a datorat atât condițiilor curente cât și așteptărilor.

Cotația oficială afișată luni de BNR a fost de 4,6578 lei, o creștere de 0,04% față de nivelul afișat vineri și cel mai ridicat nivel din ultima lună.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Stan
25 Sep 19:23
URAAAA TRAIASCA BOLSEVISMUL JEFUITOR ILIESCIAN DIN ROMANIA...CRIMINALI JEFUITORI COMUNISTI ANALFABETI BOLSEVICI..PE EI SI AVERILE LOR COLOSALE...SA LE SCOATEM AVERILE PE GAT LA TOTI..
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?