Prognoza meteo până vineri. Ce temperaturi vom avea la început de primăvară

 

Vremea rece se va menține și în următoarele trei zile. Primăvara va începe cu temperaturi sub zero grade Celsius în cea mai mare parte a țării, cu vânt și ninsori.

VREMEA MIERCURI

Miercuri, valul de frig va persista, vremea menţinându-se geroasă dimineaţa în toate regiunile, iar în special în Moldova şi pe parcursul zilei. În Dobrogea, Muntenia, jumătatea de sud a Moldovei şi Olteniei, înnorările vor fi persistente ziua, când se vor semnala ninsori, local moderate cantitativ. În celelalte regiuni vor fi înnorări temporare şi numai pe arii restrânse va mai ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în estul şi sud-estul teritoriului, cu rafale de 55...65 km/h şi local 70 km/h în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea, unde ninsoarea va fi puternic viscolită, zăpada spulberată şi troienită, iar vizibilitatea va scădea şi sub 50 m. Temperaturile maxime se vor încadra între -12 şi -3 grade, potrivit REALITATEA TV.

În București dimineata -12...-10 grade. Pe parcusrul zilei valul de frig va persista şi va fi ger în cea mai mare parte a zilei; maxima termică nu va depăşi -7...-6 grade. Va continua să ningă, moderat cantitativ, cu depunere de strat nou de zăpadă în general de 6 ... 8 cm, iar vântul va sufla în general moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei, când rafalele vor mai atinge 40...45 km/h, spulberând şi viscolind zăpada. După-amiază vântul va slăbi semnificativ în intensitate, dar va continua să ningă.

La munte, ger atât ziua cât şi noaptea. Înnorările vor fi persistente ziua, când se vor semnala ninsori, local moderate cantitativ. Pe parcursul nopţii cerul se va degaja în cea mai mare parte a zonei de munte şi doar pe arii restrânse va mai ninge. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de până la 45...55 km/h, iar mai ales în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, local de peste 55....60 km/h; ninsoarea va fi viscolită şi zăpada spulberată şi troienită.

VREMEA JOI

Joi, vremea va fi geroasă dimineața în toată ţara, iar pe parcursul zilei în jumătatea de nord a Moldovei şi în estul Transilvaniei. Temperaturile maxime se vor încadra între -14 și -2 grade. Cerul - variabil; se va înnora treptat către seara în sud-vest unde va ninge în general slab cantitativ. Vântul va avea unele intensificări în est, nord-est și în zona montană înaltă. În zonele joase, izolat se va semnala ceață cu depunere de chiciură.

În București va fi ger în cea mai mare parte a zilei. -15...-14 grade dimineata, spre –18 grade la periferie si nu mai mult de -7 grade la amiaza.

VREMEA VINERI

Vineri în continuare va fi vreme deosebit de rece cu ger dimineaţa în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime, în creştere uşoară, se vor încadra între -11 și 2 grade. Înnorările se vor accentua treptat și se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. Vor fi ninsori și trecător lapoviță, favorizând depunerile de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe crestele montane.

În Bucureşti, vremea se va menține deosebit de rece, geroasă dimineața. -19...-16 grade la prima oră, posibil mai puţin la periferia orașului şi în jur de –6 grade la amiază. Cerul va fi înnorat și temporar va ninge.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?