Vreme frumoasă de Moş Nicolae. Prognoza meteo pe trei zile

 

Cerul va fi temporar noros. La munte va fulgui, iar în restul ţării, cu totul izolat, va ploua slab sau va burniţa. În zonele joase, mai ales în primele ore ale zilei, pe arii restrânse, va fi ceaţă. Vântul va avea uşoare intensificări pe crestele montane. Temperatura aerului, puţin mai ridicată decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a ţării, va avea valori maxime cuprinse între 2 şi 11 grade.

 

În Capitală cerul va fi temporar noros, astfel că la amiază vor fi în jur de 8 grade. Vântul va sufla în general slab. 

La munte cerul va fi temporar noros  şi doar izolat va fulgui. Pe văi şi în depresiuni, mai ales în primele ore ale zilei şi noaptea, pe arii restrânse se va aşterne ceaţa. Vântul va avea uşoare intensificări pe creste. Şi azi va fi uşor mai cald decât ar fi normal, astfel că la amiază vor fi 4 grade la Păltiniş unde stratul de zăpadă măsoară 13 cm, 3 grade în  Predeal unde sunt 3 cm de zăpadă, tot 3 grade la Semenic unde sunt 13 cm de nea.  La Sinana sunt tot 3 grade şi 22 de cm de zăpadă,  8 grade la Stâna de Vale unde stratul de zăpadă măsoară 26 de cm, iar pe vf Toaca sunt zero grade şi 21 de cm de zăpadă.

În weekend se anunţă vreme bună pentru iubitorii de munte. Dacă sâmbătă mai sunt posibile fulguieli, în special în masivele vestice, duminică vremea va fi predominant însorită. Doar pe văi şi în depresiunii noaptea şi dimineaţa sunt condiţii de ceaţă. Duminică va fi mai cald decât ar fi normal.  

În regiunile intracarpatice cerul va fi temporar noros. Izolat va ploua slab sau va burniţă, iar la munte va fulgui. În zonele joase, mai ales acum dimineaţa, pe arii restrânse, este ceaţă. La amiază vor fi 10 grade la Timişoara, 8 la Oradea,  Baia Mare şi Sibiu şi 4…5 grade în depresiunile transilvane.

În sud acelaşi cer încărcat de nori, ceaţă matinală şi câţiva stropi de ploaie. Maximele zilei sunt cuprinse între 6 şi 10 grade, cu cele mai mari valori în zonele de deal, la Râmnicu Vâlcea şi Târgu Jiu.

În Dobrogea foarte puţin soare, câteva ploi slabe şi valori termice modeste: 4 grade la amiaza la Tulcea şi 5 la Constanţa.

Şi în Moldova valorile termice sunt mai mici, între 4 şi 6 grade. Nici aici ceaţa matinală nu lipseşte, soarele este scump la vedere, iar peste zi, izolat, este posibil sa ploua slab.

Sâmbătă, cerul va fi mai mult noros în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi Oltenia, unde cu totul izolat vor fi ploi slabe, iae pe crestele montane, fulguieli. În restul ţării înnorările vor fi temporare. În zonele de câmpie pe arii restrânse, în prima parte a zilei, se va semnala şi ceaţă, posibil asociată cu burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului, uşor mai ridicată decât ar fi normal la această dată, va avea valori maxime cuprinse între 2-3 grade în depresiunile transilvane şi 10…11 grade în Lunca Dunării. Vreme caldă şi în Bucureşti. Cerul va fi variabil, cu ceaţă sau nebulozitate joasă, dimineaţa, iar vântul va sufla în general slab. În jur de un grad în zori şi 9…10 la amiază. 

Duminică în zonele de deal şi de munte, vremea va fi predominant frumoasă şi caldă pentru prima decadă a lunii decembrie. În restul teritoriului local se va semnala ceaţă şi izolat vor fi condiţii de burniţă. Vântul va avea unele intensificări în zona înaltă de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade la Miercurea Ciuc şi 14 grade la Piteşti.

Săptămâna se încheie în capitală cu nori şi ceva ceaţă. Vântul va sufla în general slab, iar la amiază vor fi în jur de 9 grade.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?