Faceti-vă planuri pe timp de caniculă! Prognoza meteo pe trei zile

 

Căldura se intensifică şi cuprinde toate regiunile, astfel că după-amiaza va fi caniculă în majoritatea zonelor, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi cu totul izolat, ploi de scurtă durată în a doua parte a zilei în zona montană, iar seara posibil şi în regiunile sud-estice. Vântul va fi moderat în sud-est şi în general slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28...29 de grade în sudul litoralului şi 38 de grade în Câmpia de Vest şi în Câmpia Română.

În Bucureşti ziua se anunţă extrem de caldă, cu 36...37 de grade  şi disconfort termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

La munte cerul va fi variabil şi cu totul izolat este posibil să plouă pentru scurt timp, în a doua parte a zilei, mai ales în zona Carpaţilor Meridionali. Temperatura aerului va creşte uşor, astfel că termometrele vor indica 28 de grade la Stâna de Vale, 27 la Predeal, 26 la Păltiniş, 25 la Sinaia, 24 la Semenic şi 20 sus pe Vf. Toaca.

La mare tot vreme de vacanţă, iar vântul va răcori uşor atmosfera. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 33 de grade, iar indicele de confort termic temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 25 şi 27 de grade.

REGIUNI

Căldura se intensifică în regiunile intracarpatice. În condiţii de cer variabil, mai mult senin, temperatura ajunge la amiază la valori de 32 de grade în depresiunile transilvane şi 38 în vest, la Oradea şi Timişoara.

În sud tot vreme caniculară, cu maxime puţin mai mari decât ieri. Între 35 şi 38 de grade, cu cele mai mari valori în Lunca Dunării. În Bărăgan vântul va fi ceva mai intens, iar spre seară pot să cadă câteva ploi scurte.

Şi în Dobrogea e foarte cald. 35…36 de grade în continentală şi în jur de 30 pe litoral. Vântul moderat va face atmosfera ceva mai respirabilă. Spre seară apar câţiva nori şi poate şi câteva averse.** Caniculă şi în Moldova. Doar în zona deluroasă maximele vor fi sub 35 de grade, la Suceava şi Piatra Neamţ. În schimb vor fi 36 de grade la Iaşi, Bacău şi Focşani şi 37 la Galaţi.

VREMEA PE 2 ZILE

Miercuri, canicula continuă în majoritatea zonelor, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi condiţii pentru ploi slabe, de scurtă durată la munte şi în regiunile sudice. Vântul va fi moderat în sud-est şi în general slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 şi 38 de grade, cu cele mai mari valori la Oradea, Timişoara şi Giurgiu.

În Capitală va fi mai cald decât astăzi. 22…23 de grade în zori şi în jur de 37 la amiază. În aceste condiţii disconfortul termic va fi accentuat, iar vântul nu va răcori atmosfera.

Joi, va fi şi mai cald. Doar în depresiunile intramontane şi pe litoral vremea nu va fi caniculară, dar tot va fi cald: 32-33 de grade. În vestul si sud-vestul ţării termometrele vor indica frecvent 38 de grade, chiar 39 la Timişoara. Cerul va fi variabil şi doar la munte cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată.

Bucureştenii au parte de o zi de joi extrem de caldă, cu 21…23 de grade în zori şi 37 de grade la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla cel mult moderat.print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?