Vremea se menţine caldă! PROGNOZA METEO pe trei zile

 
Prognoza meteo pe trei zile
Prognoza meteo pe trei zile

Temperaturile de la amiază vor fi mai ridicate decât ar fi normal la mijloc de ianuarie, între 3 şi 13 grade. Cerul va fi variabil în sud-estul ţării şi noros în rest. Va ploua - mai mult în Banat, Crişana şi Maramureş şi mai puţin în Transilvania, Oltenia şi Moldova. În celelalte regiuni, cu totul izolat sunt posibile ploi slabe sau burniţă. La munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte, în sudul Banatului şi trecător în Moldova şi Dobrogea.

BUCURESTI
În Capitală, mai mulţi nori decât ieri, iar de dimineaţă, condiţii de ceaţă. Temperaturile sunt peste mediile climatologice ale perioadei - în jur de 7 grade Celsius maxima.

MUNTE
La munte cerul se va încărca de nori, care vor aduce şi precipitaţii în Carpaţii Occidentali. Spre seară şi noaptea local vor fi ploi şi în restul zonelor montane. Doar sus, pe creste, îşi fac loc şi câţiva fulgi de nea. Vântul va avea intensificări în special în zona înaltă. Temperaturile sunt, însă, mai degrabă de primăvară: maxime de 9 grade la Predeal, Sinaia, Păltiniş, 7 grade la Stâna de Vale şi 3 pe vf. Toaca din Ceahlău.

Zăpada, ce a mai rămas din ea pe creste, va continua să se topească, grabită şi de ploaie. Astfel la Semenic mai sunt doar 7 cm, la Parâng 10, sus în Poiana Braşov 10 cm, la Păltiniş 19 şi la Bâlea Lac 49.

REGIUNI
Aspectul vremii se scimbă în regiunile intracarpatice, dar temperaturile maxime rămân peste mediile climatologice. Valori cuprinse între 5 grade la Miercurea Ciuc şi 12...13 grade la Reşita. Va ploua, în general slab în Banat, Crişana, Maramureş şi mai puţin în Transilvania. Vântul se va simiţi mai tare pe crestele montane şi în sudul Banatului.

Cerul se înnorează şi în sudul ţării şi pe arii restrânse plouă în Oltenia şi izolat în rest. Acum, dimineaţa, pe suprafeţe mici, la câmpie va fi ceaţă. Temperaturile sunt în continuare peste mediile climatologice specifice perioadei în care ne aflăm. Maxime de 5 grade la Craiova, 9 la Râmnicu Vâlcea, 10 grade la Ploieşti şi 11 la Călăraşi.

În Dobrogea, dimineaţa este însorită, cu puţină ceaţă, dar până la amiază se adună norii şi aici. De ploi nu prea e vorba, dar vântul suflă cu 30...40 km pe oră, desigur din sector sudic, aducând aer cald. În aceste condiţii la amiază vor fi 12 grade la Tulcea şi 11 la Constanţa.

În Moldova soarele se va ascunde printre nori, aşa că, spre seară şi în cursul nopţii va ploua pe arii restrânse, mai ales în nordul regiunii. Dimineaţa pe văi aparea ceaţă, dar chiar şi cu mai puţin soare decât ieri, temperaturile la amiază vor fi cu mult mai ridicate decât ar fi normal, 6...7 grade în nord la Suceava şi Botoşani şi 10 grade la Galaţi.

VREMEA PE 2 ZILE

Joi, vremea va fi caldă pentru această dată, dar în nord şi centru temperatura va fi cu câteva grade mai scăzută decât astăzi. Maximele vor fi cuprinse între 1 grad, cel mai proabil în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 10...11 grade în sud. Cerul va fi temporar noros, aşa că vom vedea şi soarele. Precipitaţiile vor fi pe arii restrânse şi de scurtă durată, în general burniţă sau ploaie slabă. În Transilvania şi nordul Moldovei sunt posibile chiar precipitaţii mixte. Dimineaţa, în zonele joase, vor fi condiţii de ceaţă.

În Capitală mâine norii se adună temporar, dar nu prea sunt şanse să plouă. Vântul se simte nu mai mult de moderat, iar pentru după-amiază meteorologii ne promit o maximă în jurul valorii de 9 grade – deci foarte cald pentru această dată, când în mod normal nu ar trebui să avem mai mult de un grad-două cu plus.

Iarna continuă să se lase aşteptată... şi vineri vom avea parte de o zi ce ne duce cu gândul tot la toamnă. Mulţi nori în aproape toată ţara, dar şi soare, din loc în loc, la deal şi la munte. Pe arii restrânse, în regiunile nordice vor fi ploi slabe sau burniţe, iar pe crestele montane, trecător va cădea lapoviţă. În zonele joase, mai ales la prima oră, ceaţa va persista. Vântul se simte doar în zona montană, iar termometrele vor arăta la amiază între 2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 13 grade în dealurile Bantului.

În Bucureşti, vineri cerul va fi temporar noros, iar dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura maximă va fi tot în jur de 9 grade.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?