Vremea va fi caldă! PROGNOZA METEO pe trei zile

 
Prognoza meteo pe trei zile
Prognoza meteo pe trei zile

Valorile termice vor fi mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă din an în cea mai mare parte a ţării, dar în special în regiunile vestice, la deal şi la munte. Cerul va fi variabil, cu mai mulţi nori spre seară în vestul ţării. Vântul se intensifică la munte, în sudul Banatului, Crişanei şi, trecător, în sudul Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 12 grade în dealurile Banatului.

BUCURESTI
În capitală, după o noapte rece, cu până la minus 5 grade la periferie, vremea se anunţă frumoasă şi în continuare caldă pentru această perioadă. Soarele este la datorie, vântul nu trece de moderat, iar în termometre se adună în jur de 7 grade.

MUNTE
La munte vremea este în încălzire, astfel că valorile termice vor fi mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă din an. La amiază vor fi 8 grade la Sinaia şi Predeal, 10 grade la Păltiniş, 8 grade la Stâna de Vale şi 3 grade pe Vf. Toaca. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre searã şi noaptea doar în Carpaţii Occidentali. Vântul va avea intensificări pe crestele montane.

Zăpadă mai este doar pe creste: la Semenic sunt 9 cm, la Parâng sunt 11 cm, sus în Poiana Braşov sunt 10 cm , la Păltiniş sunt 20 cm, la Bâlea Lac sunt 50 cm, iar la Straja sunt 11 cm.

REGIUNI
În regiunile intracarpatice urmează o nouă zi cu temperaturi cu mult peste mediile climatologice speficice perioadei în care ne aflăm. La amiază vor fi 2..5 grade în depresiunile transilvane şi 12 grade în dealurile Banatului, la Reşiţa, de exemplu. Peste zi soarele este predominant şi abia la lăsarea serii cerul se va înnora treptat în partea vestică. Vântul se intensifică în sudul Banatului, Crişanei şi, trecător, al Transilvaniei.

În sud, tot vreme caldă, dar puţin mai rece decât ieri. Temperaturile maxime vor fi de 6 grade la Craiova, 8 grade la Piteşti şi Târgovişte şi 8 grade la Giurgiu. Tabloul zilei este întregit de prezenţa generoasă a soarelui, de norii pasageri şi lipsa vântului care fac dintr-o zi de iarnă, o adevărată zi de primăvară. Acum, dimineaţa, la câmpie şi pe văi sunt condiţii pentru formare a ceţii.

Vreme plăcută şi caldă se anunţă şi în Dobrogea. Soarele este din nou la datorie, aşa că la amiază vor fi 7 grade la Tulcea şi Constanţa. Vântul se simte, dar nu mai mult de moderat.

În Moldova soarele se vede printre nori, iar acum, dimineaţa, pe văile şi luncile râurilor, mai sunt condiţii de ceaţa. Maximele sunt sub cele de ieri, dar tot peste mediile climatologice. La Galaţi vor fi 6 grade, în Bacău, 3, iar la Iaşi şi Piatra Neamţ,  5 grade.

VREMEA PE 2 ZILE
Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit şi miercuri, cu valori maxime cuprinse între 4 grade în Bacău şi 11...12 grade în mai multe localităţi din vest şi din sud-est, la Călăraşi, Constanţa şi Tulcea. Va ploua slab, local în regiunile vestice şi nord-vestice, iar spre seară şi noaptea, posibil şi în Transilvania, Moldova şi Oltenia. În nordul Carpaţilor Orientali, trecător vor fi şi lapoviţe şi ninsori. În sud şi sud-est vremea e mai frumoasă, norii sunt mai puţini, dar dimineaţa începe tot cu ceaţă, asociată cu totul izolat cu burniţă. Vântul se va simţi mai tare pe crestele munţilor, în sudul Banatului şi, trecător, al Transilvaniei, precum şi în Dobrogea.

În Capitală, miercuri soarele este mai scump la vedere, iar ceaţa matinală poate persista în primele ore ale zilei. Cu toate acestea, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, în continuare peste ce ar fi normal la această dată.

Şi joi vremea se menţine caldă. Ce-i drept, local în regiunile intracarpatice vor fi mai mulţi nori şi poate chiar şi ploi slabe. Spre seară şi noptea norii se înmulţesc şi în sud şi est, dar numai pe arii restrânse va ploua. Sus la munte, precipitaţiile, tot slabe cantitativ, pot fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul nu mai trece de moderat nicăieri în ţară, iar maximele vor fi cuprinse între 2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 12 grade în sud-est. În zonele joase, dimineaţa, izolat va mai fi ceaţă.

În Bucureşti, joi va fi cald pentru această dată, mai cald decât miercuri. Maxima va fi de 10 grade, cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?