Ploi şi ninsori în ţară! Prognoza meteo pe două săptămâni

 
Informare meteo de vreme rea. Ploi, vânt şi ninsori viscolite! De sâmbătă, începe! - HARTA
Informare meteo de vreme rea. Ploi, vânt şi ninsori viscolite! De sâmbătă, începe! - HARTA

Vremea în perioada 14 -27 noiembrie. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT
În primele trei zile ale intervalului vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul valorii de 4 grade, în timp ce a minimelor va fi de -4...-3 grade. Ulterior, până la sfârşitul primei săptămâni, valorile termice vor creşte semnificativ, astfel că în 19 şi 20 noiembrie, media maximelor, pe întreaga regiune, va ajunge la 13 grade, în timp ce a minimelor va fi de 5...6 grade, urmând a caracteriza o vreme caldă pentru această dată. În cea de a doua săptămână temperaturile medii diurne vor scădea, uşor şi treptat, de la valori de 12...13 grade la început, până la 10 grade la sfârşitul intervalului, când se vor apropia de mediile climatologice specifice ultimei decade a lunii noiembrie. Temperaturile minime vor fi, în medie, în jurul a 4 grade.
Probabilitatea de ploaie, pe arii extinse, va fi redicată în jurul datei de 20 noiembrie şi în ultimele zile ale intervalului de prognoză. În rest doar izolat vor fi posibile precipitaţii slabe.


CRIŞANA
În intervalul 14...16 noiembrie vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a valorilor diurne de 2...3 grade. În zilele următoare temperaturile maxime vor creşte semnificativ, astfel că la sfârşitul primei săptămâni de prognoză vremea va deveni mai caldă decât ar fi normal în această perioadă, cu maxime termice, în medie, pe întreaga regiune, de 14 grade. În cea de a doua săptămână, temperaturile vor începe să scadă uşor şi treptat, de la valori medii maxime de 13...14 grade în primele zile, la 10...11 grade la finalul intervalului. Temperaturile minime vor avea variaţii asemănătoare, cele mai mici valori medii se vor atinge în jurul datei de 16 noiembrie, -5 grade, iar cele mai mari, în zilele de 20 şi 21 noiembrie, 5...6 grade.
În datele de 14 şi de 16 noiembrie vor fi, local, mai ales ninsori, iar ploi pe arii relativ extinse vor apărea în jurul datei de 20 de noiembrie, precum şi în ultimele zile ale intervalului. În rest condiţiile de precipitaţii vor fi reduse.

TRANSILVANIA
În primele 3 zile ale intervalului valorile de temperatuă vor fi cu mult mai scăzute decât în mod obişnuit la această dată (mediile maximelor vor fi de 0...1 grad, iar a minimelor de -9...-8 grade). În intervalul următor temperaturile vor creşte spre valori care, între 19 şi 22 noiembrie, vor atinge în medie 10...11 grade, ziua şi 1...2 grade, noaptea. Ulterior, până la sfârşitul intervalului de prognoză, se va răci uşor şi treptat, în medie, cu 3 grade.
Probabilitatea de ninsoare va fi mai ridicată în zilele de 14 şi de 17 noiembrie, iar de ploaie, în jurul datei de 20 noiembrie, dar şi spre sfârşitul intervalului.

MARAMUREŞ
Între 14 şi 17 noiembrie vremea va fi cu mult mai rece decât ar fi normal la această dată, mediile maximelor termice urmând a se menţine în apropierea pragului de 0 grade, în timp ce minimele vor fi negative, chiar şi sub -7 grade. Ulterior, până în jurul datei de 22 noiembrie, se va încălzi, valorile termice vor depăşi mediile climatologice specifice perioadei, iar în cele mai calde zile temperaturile maxime medii, pe întreaga regiune, vor ajunge la 11 grade, iar minimele vor urca până în jur de 3 grade. După ziua de 22 noiembrie, valorile, atât cele diurne, cât şi cele nocturne, vor scădea treptat, în medie, cu până la 2...3 grade.
Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare la începutul intervalului, când vor fi mai ales ninsori şi după data de 20 noiembrie când va ploua.

MOLDOVA
În prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea se va încălzi treptat. Temperatura aerului va creşte de la valori medii ale maximelor diurne de 1...2 grade şi ale minimelor nocturne de aproximativ -4...-3 grade, ce caracterizează o vreme deosebit de rece, până la valori peste normele climatologice, în medie, de 10 grade ziua şi 3...4 grade noaptea. În cea de a doua săptămână se va resimţi o uşoară răcire la început, apoi temperaturile vor rămâne relativ constante.
Vor fi ninsori trecătoare în primele două zile ale intervalului, apoi, cel mai probabil după data de 20 noiembrie, ploi sau burniţă.

DOBROGEA
În primele trei zile vremea va fi rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce se vor situa în jurul valorii de 4 grade, apoi, până în jurul datei de 21 noiembrie se va încălzi, iar maximele vor ajunge la 12...13 grade. După data de 21 noiembrie şi până la sfârşitul intervalului, valorile diurne de temperatură vor oscila, în medie, în jurul a 10 grade. Regimul termic nocturn va avea o evoluţie asemănătoare. Cele mai mici temperaturi minime se vor înregistra între 15 şi 17 noiembrie, când mediile vor fi de -2...-1 grad, iar cele mai mari minime vor fi între 19 şi 22 noiembrie, când se vor atinge valor medii de 6...7 grade.
La începutul intervalului vor fi condiţii pentru fulguieli izolate, apoi probabilitatea pentru ploi, în general slabe cantitativ, va fi mai mare după data de 20 noiembrie.

MUNTENIA
În primele trei zile ale intervalului vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a temperaturilor maxime de 5...6 grade, în timp ce a minimelor se va situa în jur de -3 grade. Apoi, până la începutul celei de a doua săptămâni, valorile termice vor creşte semnificativ, astfel că media maximelor, pe întreaga regiune, va ajunge până la 12 grade, în timp ce a minimelor va fi de 4...5 grade, urmând a caracteriza o vreme mai caldă decât ar fi normal în această perioadă. După data de 21 noiembrie temperaturile medii diurne vor începe să scadă, uşor şi treptat, ajungând până la 8 grade la sfârşitul intervalului, când se vor apropia de mediile climatologice specifice ultimei decade a lunii noiembrie. Temperaturile minime vor fi, în medie, între 2 şi 4 grade.
La începutul intervalului vor fi condiţii pentru fulguieli izolate, iar după data de 19 noiembrie va creşte probabilitatea pentru ploi, în general slabe cantitativ.

OLTENIA
Începutul intervalului va fi caracterizat de o vreme foarte rece pentru această perioadă, cu valori medii diurne de 5....6 grade. Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire, şi va deveni apropiată de normalul termic al acestei date, mediile regionale urcând spre 10...11 grade Celsius. În cea de-a doua săptămână temperaturile maxime vor scădea uşor, spre medii de 7...8 grade. În prima săptămână minimele nocturne se vor situa sub pragul de îngheț, pentru ca mai apoi acestea să crească treptat, spre valori medii regionale de 3...4 grade Celsius.
Probabilitatea pentru ploi sau burniţă va fi mai ridicată după data de 19 noiembrie.

LA MUNTE
De la mijlocul primei săptămâni, vremea va intra într-un proces de încălzire. Așadar, dacă acest interval de prognoză va debuta cu valori medii ale temperaturilor maxime ce se vor situa sub pragul înghețului ( -5...-1 grad), după data de 17 noiembrie acestea vor deveni pozitive, spre medii regionale de 4...6 grade. Minimele nocturne, deși în creștere după data de 16 noiembrie, se vor menține pe tot parcursul intervalului preponderent negative.
Condiţii de precipitaţii slabe vor fi aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse la începutul şi la sfârşitul intervalului.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?