PROGNOZA METEO pe 3 zile: ne pregătim de IARNĂ cu LAPOVIŢĂ, NINSOARE şi POLEI. Vezi de când!

 
Vremea se mai încălzeşte! PROGNOZA METEO pe trei zile
Vremea se mai încălzeşte! PROGNOZA METEO pe trei zile

PROGNOZA METEO. Astăzi vremea se răceşte în nord-estul ţării, dar rămâne caldă în rest. Astfel, la amiază, în nordul Moldovei temperatura nu trece de minus 1 grad, în timp ce în Banat vor fi maxime de 15...16 grade.

PROGNOZA METEO. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua temporar în majoritatea regiunilor, dar în special în nord şi în est. În sudul şi centrul ţării aria ploilor se va restrânge. În Moldova şi la munte precipitaţiile vor fi mixte şi izolat se va forma din nou polei. Vântul suflă mai tare în vestul şi nord-estul extrem al ţării, pe litoral şi pe crestele munţilor. În zonele joase de relief sunt condiţii de ceaţă dimineaţă.

PROGNOZA METEO  BUCURESTI

Săptămâna începe cu vreme caldă în Bucureşti, 4...5 grade dimineaţă şi în jur de 8 grade după-amiază. Norii se adună temporar şi plouă mai ales în prima parte a zilei.PROGNOZA METEO MUNTE

Vremea se va menţine caldă pentru această perioadă. Temperaturile maxime sunt pozitive în toate masivele: 2 grade cu plus pe Vf. Toaca din Ceahlău, 9 grade la Predeal, 8 grade la Păltiniş, 5 grade la Semenic şi 8 grade la Stâna de Vale. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. La altitudini mari în Carpaţii Orientali şi pe arii restrânse şi în restul zonei montane trecător vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare şi se poate forma polei. Vântul va sufla slab şi moderat şi cu unele intensificări sus, pe creste.

PROGNOZA METEO REGIUNI

În regiunile intracarpatice este vreme de primăvară - dacă este să ne luăm după temperaturile de la amiază. Vor fi 16 grade la Timişoara, 13 grade la Oradea, 10 grade la Bistriţa şi 11 la Sibiu şi Braşov. Ploile se concentrează în Maramureş şi estul Transilvaniei, în timp ce în rest, printre nori se vede şi soarele.

În sud, ploile se răresc, dar în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă, asociată trecător cu burniţă. Temperaturile sunt cu aproximativ 10 grade peste mediile climatologice: maxime în general de 9...10 grade, chiar 13 grade în sudul Munteniei, la Călăraşi.

În Dobrogea este mai cald decât la vest de Dunăre. Maximele sunt de 14 grade în Constanţa şi 12 la Tulcea. Cerul va fi noros şi mai ales în prima parte a zilei, local, va ploua.

În Moldova vremea schimbă foaia – iarna este tot mai aproape în această parte a ţării. Ploile trec în lapoviţă şi chiar ninsoare în nord. Un alt fenomen ce ar putea să apară este poleiul. Temperaturile scad semnificativ spre nord – locuitorii din Galaţi se bucură de 9 grade, în timp ce la Suceava mercurul din termometre nu mai trece de pragul de îngheţ. Va fi minus un grad la amiază. Vântul se intensifică temporar.

PROGNOZA METEO pe 2 zile

Mâine, influenţa aerului polar continental din Câmpia Rusă ajunge să se simtă şi în spaţiul geografic al ţării noastre – astfel, pentru după-amiaza zilei de marţi în Nordul Moldovei termometrele vor îngheţa la minus 3 grade, în tip ce la adăpostul Carpaţilor, în dealurile de Vest, încă se vor atinge 12...13 grade. Va ploua temporar în mai toată ţara, dar în Moldova şi sus, la munte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Va apărea din nou poleiul, iar vântul va fi activ în special în sud şi sud-est. în zonele joase de relief vor mai fi condiţii de ceaţă.

Vremea se răceşte uşor şi în capitală mâine. Cerul va fi noros şi va ploua, iar vântul va deveni moderat. Temperatura maximă, plus 5 grade.

Vremea continuă să se răceascã miercuri. Vor mai fi precipitaţii slabe, în general sub formă de ninsoare, la munte şi în Moldova... în restul ţării, mai ales ploi. Se menţin condiţiile de formare a poleiului. Vântul va avea unele intensificări în sud-vest şi nord-est. Maximele vor fi cuprinse între minus 4 grade la Suceava şi 10 grade la Craiova.

Miercuri, în capitală, cerul va fi înnorat şi temporar va ploua, iar după căderea serii vor fi condiţii de lapoviţă. Vântul va sufla de la slab la moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 5 grade.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
sebastian
20 Jan 11:31
Cand ninge in ct abia astept ...astept raspuns va roog
Răspunde
0 0
Baietul
19 Jan 22:38
Numai minciuni de la meteo: of iarna asta "grea" ; ca tot tiganul asi lauda ciocanul.
Răspunde
0 0
Vic
19 Jan 19:29
Nu prea e iarna in Bucuresti daca se anunta ploaie si putina lapovita miercuri pe la 4-5 grade. Sa mai asteptam prognoza mai corecta de luni seara, eventual marti dimineata. Pe alte site-uri am vazut ca ar ninge putin de abia spre finalul lunii.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?