PROGNOZA DE WEEKEND: Vreme de drumeţii, ploi de duminică seară

Vineri, tot o zi în general frumoasă şi uşor mai caldă decât în mod normal în regiunile vestice, nordice şi centrale. Cerul va fi limpede în Banat, Crişana şi Maramureş, în timp ce în celelalte regiuni îşi fac apariţia şi norii. Sunt anunţate şi câteva ploi slabe izolat în sudul ţării şi în Carpaţii Meridionali. Vântul trece de moderat doar în sud-est şi pe crestele munţilor, iar temperaturile maxime se vor încadra între 12...13 grade în deltă şi pe litoral şi 24 de grade în nord-vest.

Vremea în Bucureşti

În Bucureşti, norii se adună temporar, dar se arată şi soarele. Vântul este slab şi va avea uşoare intensificări la amiază. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, valoare normală pentru mijlocul lunii aprilie.

Vremea la munte

La munte urmează o zi frumoasă şi caldă de primăvară. Soarele va fi stăpân pe cer şi doar prin Carpaţii Meridonali, spre după-amiază este posibil să cadă câţiva stropi de ploaie. Vântul este liniştit, dar se înteţeşte pe creste, iar temperatura aerului nu se modifică semnficativ faţă de ieri, maximele ajung la 11 grade la Predeal, 8 grade la Sinaia Cota, 10 grade la Păltiniş, 13 grade la Stâna de Vale. În weekend, vreme prielnică pentru drumeţii. Soarele este generos mâine, dar este însoţit după-amiază de mai mulţi nori şi sunt posibile câteva ploi slabe. Duminică, înnorările sunt mai persistente în Carpaţii Orientali unde va ploua slab, în timp ce în restul masivelor va fi o zi în general frumoasă.

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice încă o zi frumoasă şi caldă de primăvară. Soarele este la datorie şi doar prin zonele de deal şi de munte, la amiază, se adună şi câţiva nori de vreme bună. Vântul este liniştit, iar la amiază se vor înregistra maxime de 22 de grade la Timişoara şi Oradea, chiar 23 de grade la Baia Mare, 22 de grade la Târgu Mureş, 18 grade la Sibiu şi 16 grade la Braşov. Vreme diferită în partea sudică a ţării. Dacă de dimineaţa predomină soarele, până la amiază se strâng norii şi izolat ar putea să plouă slab. Temperaturile maxime ajung la 20 de grade în localităţile din vestul Olteniei, 20 de grade la Drobeta Turnu Severin şi se opresc la 16 grade în Giurgiu, Călăraşi şi Brăila. În Dobrogea, norii acoperă cerul şi este posibil să plouă slab. Şi astăzi cele mai scăzute maxime se înregistrează în zona litorală, doar 13 grade în Constanţa, iar la Tulcea vor fi în jur de 16 grade. În Moldova de sud, nori mai mulţi, vânt activ şi temperaturi asemănătoare cu cele din sud, nu mai mari de 17 grade. În nordul şi centrul regiunii va fi o zi însorită şi mai caldă decât în mod obişnuit, cu maxime de 20...21 de grade la Vaslui, Iaşi, Suceava şi Botoşani.


Vremea în weekend

Şi sîmbătă, vremea va fi în general frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil dar se vor aduna norii în a doua parte a zilei în sud şi în zonele montane unde sunt condiţii să cadă ploi scurte. Temperaturile maxime se vor încadra între 14...15 grade pe litoral şi 23 de grade în vest şi nord-vest. În capitală, weekend-ul începe cu vreme placută. Cerul este temporar noros, dar condiţiile de ploaie sunt reduse. Vântul nu trece de moderat, iar la amiază vor fi 18...19 grade. Duminică, tot o zi frumoasă şi usor mai caldă decât în mod normal la această dată. În Moldova şi în zonele montane vor fi înnorări şi averse locale, posibil însoţite de fenomene electrice. Vântul va prinde putere în regiunile estice, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 21 de grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei. În Bucureşti, duminică, o zi frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil şi abia spre seară apar norii şi cresc şansele de ploaie. Vântul nu trece de moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.


Vremea în Europa

În Europa, vremea este capricioasă în regiunile vestice, centrale şi nordice şi în general frumoasă şi caldă în rest. Plouă temporar şi maximele termice nu mai trec de 12 grade la Praga, 16 grade la Berlin, Varşovia şi Viena. În vest, presiunea este în creştere, astfel ploile sunt mai rare, iar soarele se arată printre nori, dar este vreme răcoroasă, doar 12...14 grade la Londra şi la Paris. În capitalele nordice, vânt este active şi este posibil să plouă. Temperaturile maxime sunt în limite normale: 13 grade la Oslo şi 10 grade la Helsinki. Soare şi vreme caldă pentru această dată la Moscova, Kiev şi Chişinău unde se vor înregistra maxime de 20...21 de grade. La Atena, vreme uşor instabilă, cu posibile averse după-amiază şi numai 19 grade, în vreme ce la Roma şi la Madrid este soare şi 18...19 grade la amiază.

Tendinţa

În zilele următoare, nu se întrevăd schimbări majore în evoluţia vremii. Dacă astăzi şi mâine, regiunile vestice şi nordice ale ţării vor fi sub influenţa aerului cald tropical,  iar la amiază se vor înregistra maxime de până la 23...24 de grade, de duminică o masă de aer rece va determina scăderea temperaturii cu câteva grade la început în nordul Moldovei, şi apoi, în regiunile extracarpatice. Însă, în continuare vorbim de un regim termic normal pentru această dată cu maxime între 13 şi 21 de grade şi minime între 3 şi 11 grade. Ploile nu lipsesc, dar vor fi puţine şi slabe, duminică prin Moldova, iar în primele zile ale săptămânii viitoare în special în vest şi sud-vest.

 

 

 

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?