Prognoză de coşmar pentru următoarele luni: 2018, anul extremelor. Ce urmează după această ninsoare

 

După ce luna martie am avut zăpadă cât nu am avut toată iarnă, luna aprilie se anunţă una ploioasă, se arată în prognoza meteo pentru următoarele trei luni, publicată vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie. Pe de altă parte, estimările mai arată că vara lui 2018 ar putea fi cea mai călduroasă din istorie.

Directorul ANM a afirmat că vara lui 2018 va fi una foartă călduroasă şi secetoasă. Aşadar, România va fi lovită de o vreme extremă, lunile ploioase alternând cu cele extrem de călduroase. 

Aprilie 2018

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în regiunile sudice si sud estice și se vor situa, în general, sub mediile climatologice în restul țării.

Precipitațiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării.

Mai 2018

Temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologică în sud, sud-est și vest și sub normal, local, în celelalte zone.

Precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de normă în sud-estul țării și local în sud și est și vor fi excedentare în rest.

Iunie 2018

Temperatura medie lunară a aerului va fi apropiată de norma climatologică în cea mai mare parte țării.

Precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de mediile climatologice, cu o tendință spre deficit, local, în sudul, estul și vestul teritoriului.

(w500)

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?