Profitul net al OMV Petrom a scăzut cu 19% în primul trimestru

 
Petrom, profit mai mic după recordul de anul trecut
Petrom, profit mai mic după recordul de anul trecut
FOTO: Mediafax

Profitul net al grupului OMV Petrom a scăzut cu 19% în primul trimestru al acestui an, până la 1,075 miliarde de lei, comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit raportului financiar al companiei, publicat marţi pe site-ul Bursei.

În primul trimestru din 2013, compania obţinuse un câştig net de 1,332 miliarde de lei, potrivit Capital.ro.

Totodată, vânzările OMV Petrom s-au diminuat cu 9%, ajungând la 5,296 miliarde de lei, faţă de 5,789 miliarde de lei, cât era valoarea indicatorului în aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Performanţă noastră financiară din T1/14 reflectă povara fiscală mai mare şi mediul de piaţă deteriorat. Cererea scăzută pe pieţele de gaze, electricitate şi combustibili, împreună cu marjele de rafinare mai mici au fost doar parţial compensate de iniţiativele de excelenţă operaţională şi management al costurilor în toate diviziile de activitate. În activitatea operaţională, am crescut uşor producţia în România, continuând să implementăm strategia companiei", a declarat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom, citată în comunicatul companiei.

Potrivit acesteia, în Marea Neagră, portofoliul de explorare s-a extins prin asigurarea participării la perimetrul Midia Deep.

"În parteneriat cu ExxonMobil, ne pregătim pentru următoarea etapă de foraj în perimetrul Neptun Deep, începând cu jumătatea anului, în timp ce platforma de foraj Ocean Endeavour este în curs de pregătire pentru operaţiunile din Marea Neagră, iar interpretarea datelor de seismică 3D este în desfăşurare", a menţionat Mariana Gheorghe.

Pe 29 aprilie, actionarii companiei au aprobat distribuirea de dividende în valoare totală de 1,745 miliarde de lei, cu 10% mai mult decât anul trecut, a continuat şefa Petrom.

Ea a mai spus că investiţiile din acest an vor depăşi 6 miliarde de lei, dacă Petrom va avea un mediu favorabil pentru investiţii.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Iackermann
13 May 11:30
Ponta ati vrut . Ponta eveti!
Răspunde
0 0
Iackermann
13 May 11:30
Ponta ati vrut . Ponta eveti!
Răspunde
0 0
Iackermann
13 May 11:30
Ponta ati vrut . Ponta eveti!
Răspunde
2 0
13 May 10:18
A scazut cu 19% din 300%.Profit 1,075 miliarde imens ,pe spinarea romanilor ,cu ajutorul politicienilor corupti ,,Nastase....
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?