Concurs pentru profesori români la Școala Europeană de la Bruxelles

Ministrul Educației naționale a emis un ordin prin care se aprobă Metodologia de selecție a personalului din România pentru posturi didactice din cadrul sistemului Școlilor Europene, iar personalul selectat în temeiul prezentei metodologii dobândește calitatea de profesor detașat, cu toate prerogativele care decurg din această calitate.Salariul de bază variază între 4800 și 6800 de euro, la care se adaugă diverse alocații și plată orelor suplimentare, deci se poate ajunge penntru un profesor cu familie la foarte mulți bani. Doar 16% este o indemnizație de expatriere, care se adaugă la salariul de bază. 

În cadrul Școlii Europene de la Bruxelles învață câteva mii de copii ai funcționarilor de la Bruxelles, europeni sau ai altor instituții (NATO), ai detașaților la ambasadă, consulat sau la reprezentată statului membru respectiv la UE.

Instituția are secții pentru aproape toate țările membre. Cea română este la Bruxelles IV, Laeken și are patru clase de ciclu primar și una de secundar.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?