Profesor UNIVERSITAR, la Academie: În România NU a existat Holocaust. E o minciună ENORMĂ

Profesor UNIVERSITAR, la Academia Română: “În România NU a existat holocaust. Este o minciună ENORMĂ pe plan cosmic”
Profesor UNIVERSITAR, la Academia Română: “În România NU a existat holocaust. Este o minciună ENORMĂ pe plan cosmic”

Profesorul şi istoricul Vladimir Iliescu a făcut o declaraţie cel puţin controversată cu ocazia lansării, în aula mare a Academiei Române, a “Enciclopediei regimului comunist din Romania".

"Istoricii reprezintă conştiinţa unei naţiuni. Adevărul mai presus decât toate". Aşa şi-a început alocuţiunea  istoricul originar din Cernăuţi în plenul Academiei, potrivit ziaristionline.ro.

"Holocaustul din România este o minciună enormă pe plan cosmic (...) În România au avut loc persecuţii împotriva evreilor, cu cifrele cele mai mari de aproximativ 100 sau 120.000 de evrei din Basarabia şi Bucovina, dar nu a avut loc un holocaust. Fiindcă în Regat evreii au trăit, şi chiar şi fără stea, când l-a rugat Filderman (presedintele Uniunii Evreilor din Romania) pe Antonescu, deci ei au dus o viata aproape normala, iar din cei deportati in Transnistria multi s-au intors (printre care si Wilhelm Filderman), prin urmare nu poate fi vorba de holocaust. Holocaust a fost doar in Germania si Ungaria, care i-au trimis (pe evrei) la Auschwitz…", spune istoricul Vladimir Iliescu, afirmand si ca a propus in plenul Academiei Romane infiintarea, impreuna cu academicianul Razvan Theodorescu, a unui club al "'antisemitilor filosemiti'".

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?