Producătorii de autoturisme româneşti şi constructorii vor avea pierderi în 2009

 
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Vârful crizei economice şi financiare va fi atins în 2009, potrivit specialiştilor. Fără bani, fără locuri de muncă, fără investiţii: aşa sună previziunile pentru anul în care abia am păşit. Două dintre cele mai afectate zone vor fi piaţa auto şi piaţa construcţiilor.

Ultima jumătate a lui 2008 a fost o perioadă zbuciumată pentru piaţa auto. Vânzările de maşini noi în România ar putea ajunge, anul acesta, la jumătatea pragului de 330.000 de unităţi, atins în 2008. Mai mult, cifra de afaceri a industriei auto se va înjumătăţi faţă de anul trecut, depăşind cu puţin 5 miliarde de euro, prognozează specialiştii. Vânzările slabe de autoturisme româneşti au afectat şi vor continua să afecteze şi producătorii de componente auto.


Nici piaţa construcţiilor nu a încheiat anul 2008 într-o situaţie roz, iar previziunile sunt sumbre. În 2009 vor fi disponibilizaţi aproximativ 10 la sută dintre muncitori, iar piaţa construcţiilor va scădea ca volum cu cel puţin 15%. Nici falimentele nu vor putea fi ocolite anul acesta.


Preţurile la locuinţe continuă să scadă şi, după ce au oferit bucătării sau autoturisme cadou, dezvoltatorii scot acum la vânzare apartamente nefinisate. Cu alte cuvinte, se încearcă menţinerea cât mai mult a actualului preţ în piaţă. Dar efortul nu va ţine la nesfârşit.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?