Procurorul general al României a dispus trimiterea unei copii a dosarului Revoluţiei la CEDO

 
Procurorul general al României a dispus copierea tuturor actelor din dosarul Revoluţiei pentru a fi trimise la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Decizia fost anunţată de Laura Codruţa Kovesi în cadrul întâlnirii avute cu reprezentanţii cu Asociaţia 21 Decembrie şi cu ministrul Justiţiei.

În cadrul întâlnirii, Procurorul General a anunţat că va trimite o copie a întregului dosar agentului guvernamental al României pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului în cel mai scurt timp posibil, pe masura copierii documentelor din dosar. Fostul procuror Dan Voinea a fost delegat de Asociaţia 21 Decembrie să supravegheze xeroxarea documentelor.

Cu toate acestea, Doru Mărieş, liderul Asociaţiei 21 Decembrie, a spus că nu va ieşi din greva foamei decât în momentul în care actele copiate vor ajunge la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

Tot vineri, ministrul Justiţiei a avut o scurtă întrevedere cu reprezentanţii Asociaţiei Victimelor Mineriadelor 1990-1991. Reprezentanţii Asociaţiei i-au înmânat ministrului cererea de reluare a procedurii de cercetare disciplinară a fostului procuror militar Dan Voinea, depusă la Consiliul Superior al Magistraturii. De asemenea, membrii Asociaţiei i-au solicitat ministrului Justiţiei să susţină această cerere în fata CSM.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?