Procurorul din dosarul 10 august, o nouă cercetare disciplinară

 

Bogdan Pârlog, cel care a instrumentat dosarul 10 august, este țina unei noi cercetări din partea celor de la Inspecția Juridică. Concret, procurorul este cercetat pentru că a făcut declarații în comunicatul asociaţiei „Iniţiativa pentru Justiţie”, despre care Inspecția Judiciară susține că sunt false și aduc atingere justiției.

Inspecţia Judiciară (IJ) a anunţat, vineri, că a exercitat o nouă acţiune disciplinară faţă de procurorul militar Bogdan Pîrlog de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, în urma afirmaţiilor făcute de acesta într-un comunicat al Asociaţiei „Iniţiativa pentru Justiţie”, transmite Agerpers.

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Bogdan Ciprian Pîrlog, prim-procuror adjunct la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului Justiţiei, săvârşite în afara exercitării atribuţiilor de serviciu, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările ulterioare”, se precizează într-un comunicat al IJ transmis AGERPRES.

Din verificările efectuate, arată sursa citată, inspectorii judiciari au reţinut că susţinerile procurorului Pîrlog, cuprinse în comunicatul Asociaţiei „Iniţiativa pentru Justiţie” din 30 martie, „sunt false, au un efect defăimător cu privire la activitatea procurorilor Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie şi, ca atare, aduc atingere onoarei, probităţii profesionale, precum şi prestigiului Justiţiei”.

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la angajarea răspunderii procurorului în cauză.

Pe 27 august 2018, Inspecţia Judiciară anunţa că a exercitat o acţiune disciplinară faţă de procurorul militar Bogdan Pîrlog de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, în urma unor comentarii făcute de acesta într-un articol publicat în ianuarie anul trecut.

Ce a spus Asociația Inițiativa pentru Justiție în comunicatul din 30 martie despre Secția Specială

”În ceea ce priveşte Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, aceasta apare ca fiind înfiinţată din două motive principale: pe de o parte, pentru a asigura impunitatea magistraţilor corupţi, agreaţi de putere, cu riscul refacerii reţelelor de corupţie din anii ’90 şi din prima partea a anilor 2000, pe de altă parte, pentru a acţiona ca un organ represiv, care să poată fi folosit împotriva magistraţilor incomozi – aspecte cu privire la care magistraţii au atras atenţia încă de la momentul punerii în discuţie a înfiinţării acestei secţii speciale. Aceşti magistraţi au fost consideraţi alarmişti. Din păcate însă, după începerea activităţii secţiei speciale, temerile magistraţilor au fost confirmate, în special, de comunicările publice ale secţiei. Din aceste comunicări oficiale rezultă o discrepanţă între situaţia de fapt descrisă şi încadrarea juridică dată faptelor cercetate, discrepanţă pe care o poate remarca orice persoană care posedă cunoştinţe elementare de drept penal”

„S-a clamat că secţia specială pentru magistraţi va fi o unitate de elită. Constatăm însă că persoanele care au fost numite în cadrul acesteia nu fac parte din elita corpului procurorilor: actualul procuror-şef a avut o activitate de investigare nesemnificativă la un parchet de pe lângă o judecătorie mică, apoi a funcţionat ca procuror „de instanţă”, după care a ocupat o funcţie de conducere şi ulterior a funcţionat ca inspector judiciar”, potrivit sursei citate.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Mihai
06 Sep 18:19
Uite cu ce se ocupa procurorii aserviti PSD de la Inspectia Judiciara! Au pe agenda exclusiv "anchete" impotriva celor care deranjeaza politicieni!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?