Procesul lui Dan Voiculescu privind privatizarea ICA a început cu o amânare

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Procesul în care Dan Voiculescu a fost trimis în judecată pentru privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare a fost amânat, marţi, de Tribunalul Bucureşti, în urma unei cereri a liderului Partidului Conservator de a-şi angaja avocat.


Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 3 februarie.

Tribunalul Bucureşti a fixat pentru 6 ianuarie primul termen al procesului în care DNA l-a trimis în judecată pe liderul PC, Dan Voiculescu, alături de fostul ministru al telecomunicaţiilor, Sorin Pantiş, şi alte 11 persoane, pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.


În total, DNA a trimis, pe 4 decembrie, în judecată 13 persoane, considerând că privatizarea frauduloasă a ICA s-a făcut în folosul lui Dan Voiculescu şi s-a realizat prin subevaluarea bunurilor Institutului cu suma de 7.796.198 de euro.

Potrivit DNA, Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator, acţionar  majoritar  al societăţii "Grupul Industrial Voiculescu şi Compania" (GRIVCO) SA Bucureşti, este acuzat de folosire  de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate  în scopul de a  obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte  foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată.

Potrivit rechizitoriul, în perioada 1991-2003, cele 13 persoane au desfăşurat o serie de operaţiuni financiare şi comerciale frauduloase în scopul de a facilita adjudecarea prin licitaţie, de către S.C. GRIVCO S.A. Bucureşti,  a pachetului de acţiuni deţinut de A.D.S la I.C.A., la un preţ mult mai mic faţă de valoarea comercială reală şi în condiţii discriminatorii, netransparente şi prin subevaluarea activelor şi a titlurilor de participare. Institutul de Cercetări Alimentare a devenit atractiv datorită activelor sale imobiliare valoroase, respectiv terenul  în suprafaţă de 36.676,79 mp şi construcţiile  în suprafaţă desfăşurată de 9.983 mp, amplasate în zona rezidenţială a lacului  Băneasa şi având toate utilităţile în apropiere, arată DNA.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?