Procesul de producţie la combinatul siderurgic de la Oţelu Roşu a fost sistat timp de două zile

 
Foto: zf.ro
Foto: zf.ro
Procesul de productie la Combinatul Oţelu Roşu a fost sistat timp de două zile şi a fost reluat după efectuarea reparaţiei planificate la Cuptorul 3 şi reparaţiei necesare a cuptorului oală.

Oprirea Cuptorului 3 a avut loc pentru efectuarea reparaţiei planificate. "A fost prevăzută sistarea procesului de producţie pentru o perioadă de 24 de ore. În urma accidentului de luni seară, procesul de producţie va fi sistat pentru o perioadă până la 48 ore. Procesul de producţie la oţelărie va fi reluat după efectuarea reparaţiei planificate la Cuptorul Nr. 3 şi reparaţiei necesare a cuptorului oală", s-a precizat în comunicat.

Luni, 24 august, la ora 23:10, în cadrul oţelăriei a avut loc o ejecţie de oţel şi zgură din cuptorul oala, cu revărsare pe platforma de lucru a cuptorului şi sub agregat. Şeful de tură, care deplasa în direcţia cabinei de comandă a cuptorului, a suferit arsuri letale. Alţi doi muncitori, aflaţi respectiv pe platforma de lucru şi în cabina de comandă a cuptorului, au suferit arsuri grave. Amândoi muncitorii se află la spitalul de arşi din Timişoara, unul dintre ei în stare gravă.


Specialiştii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Caraş-Severin, procurorii şi Poliţia au anchetat cauzele în care s-a produs deversarea oţelului moale şi încins la combinatul siderurgic.

Citeşte şi Explozie la combinatul Oţelul Roşu din Caraş-Severin

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?