O întrebare de clasa 1 a derutat părinţii. Care este răspunsul corect?

 

Tema pentru acasă, la disciplina matematică, pentru un copil de 7 ani a derutant utilizatorii Twitter-ului.Louise Bloxham a postat pe Twitter o întrebare din temele pentru acasă ale fiului său. După ce femeia a greşit la generarea răspunsului corect, ea l-a întrebat pe Michael Rosen, profesor de literatură pentru copii de la Universitatea din Londra.

Ce răspuns ai scrie tu în tema pentru acasă?

(w500)

Majoritatea oamenilor de pe Twitter au declarat că răspunsul corect ar fi 65.

Cel mai simplu mod de a răspunde la această întrebarea este de a calcula în sens invers. Dacă scazi cele 17 persoane care au urcat în tren din 63 de oameni, obţii 46 de oameni. Apoi, adunaţi cu cei 19 din prima afirmaţie, care au coborât, şi vi se dă 65, nu?

Se pare că nu.

În conformitate cu numeroasele răspunsuri primite de Louise pe Twitter, care a postat întrebarea, răspunsul oficial dat în carte este 46. Însă, cel mai probabil este o greşeală de tipar.

Sursa: descopera.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Daniel
16 May 14:45
"Dacă scazi cele 17 persoane care au urcat în tren din 63 de oameni, obţii 46 de oameni". Doar 46 erau de la inceput in tren. Ceilalti 19 au urcat la prima statie.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?