Problema de clasa a VIII-a pe care ministrul Educaţiei nu a ştiut să o rezolve deşi e profesor

În 2012, pe când Liviu Pop era doar ministru interimar al Educaţiei, s-a încurcat în momentul în care a fost invitat de jurnalişti să rezolve unul dintre subiectele de la proba de matematică de la Evaluarea Naţională.O banală problemă cu o singură necunoscută l-a pus rău în dificultate pe Liviu Pop. Se întâmpla prin 2012, când ocupa funcția de ministru al Educației pentru prima oară.

După ce le-a spus jurnaliştilor că subiectele din acel an au fost mult mai uşoare decât în 2011, Pop s-a eschivat când a fost rugat să răspundă.

A ţinut însă să precizeze că a rezolvat toate subiectele şi a promis că, după ce va ieşi din şcoală în care se află în inspecţie, le va spune jurnaliştior şi rezultatul la al doilea subiect.

Iată și problema:

„Într-o clasă sunt 26 de elevi. Dacă din clasă ar pleca două fete şi trei băieţi, atunci numărul fetelor ar fi egal cu dublul numărului băieţilor. Determinaţi numărul fetelor din clasă".

Răspunsul corect era 16 fete. (26-5=21, 21/3=7, 7x2+2=16).

Sursa Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?