Prinţul Philip sărbătoreşte împlinirea vârstei de 93 de ani cu un garden party

 
Prinţul Philip al Marii Britanii
Prinţul Philip al Marii Britanii
FOTO: telegraph.co.uk

Prinţul Philip va participa alături de regina Elizabeth a II-a la un garden party organizat la palatul Buckingham, marţi, în ziua în care împlineşte vârsta de 93 de ani, respectând astfel o listă de angajamente oficiale încă destul de aglomerată, în ciuda unor probleme de sănătate, informează AFP.

Ducele de Edinburgh, care a însoţit-o pe regina Elizabeth a II-a în Franţa, pentru a participa la cea de-a 70-a aniversare a Debarcării din Normandia, a asistat luni seară şi la o recepţie la palatul Buckingham, organizată pentru a sărbători inovaţia tehnologică, înainte de lua parte marţi la un garden party, în prezenţa a circa 8.000 de invitaţi.

Sunt prevăzute, apoi, în această săptămână, un dineu oficial la castelul Windsor, miercuri, o călătorie de o zi în Germania, joi, şi o vizită la un centru educativ din comitatul Sussex, vineri, urmată de o conferinţă la palatul Buckingham.


Punctul central al evenimentelor din această săptămână este "Trooping the colour", o paradă spectaculoasă care va avea loc sâmbătă, ce marchează în mod oficial aniversarea reginei.

În urmă cu două săptămâni, prinţul Philip a suportat o intervenţie chirurgicală minoră la mâna dreaptă.

Deşi soţul reginei britanice nu a părut ulterior deloc afectat de acea operaţie, glumind aşa cum face de obicei cu interlocutorii săi, aceasta nu a fost prima lui problemă de sănătate.

Înzestrat multă vreme cu o energie ce părea inepuizabilă, prinţul Philip a fost spitalizat de patru ori începând cu sfârşitul anului 2011, în special pentru o arteră coronară obturată şi pentru o infecţie urinară. În iunie 2013, prinţul britanic a suportat o operaţie "exploratorie", realizată sub anestezie generală, la nivelul abdomenului.

Renumit pentru caracterul său aspru şi pentru predispoziţia pentru gafe, prinţul Philip o sprijină însă fără rezerve pe regina Elizabeth a II-a de când aceasta a urcat pe tron, în 1952, iar constanţa pe care a dovedit-o în acest rol de adjunct fidel i-a adus simpatia supuşilor britanici.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
Jupan Vladimir
14 Jun 00:22
wow...ce stire importanta...mumia asta sarbatoreste cu....un "garden party"...moamaa...un garden party....ce imbecili sunteti (i)realitatea....
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?