Prinţul Harry se poate căsători cu iubita sa - o LEGE a fost schimbată. Regina şi-a dat acordul!

 

Prinţul Harry se poate căsători cu iubita sa, actriţa Meghan Markle, dacă va decide să o ceară în căsătorie. "Biserica ţine cont astăzi de regulile Sinodului General din 2002. De atunci este posibil ca o persoană divorţată să se căsătorească în Biserica Angliei", a declarat purtătorul de cuvânt al Westminster Abbey.

Purtătorul de cuvânt al Westminster Abbey a confirmat şi faptul că originile ebraice ale actriţei din Suits nu o vor împiedica să aibă o căsătorie interconfesională cu prinţul britanic.

Pentru a se căsători, cei doi au însă nevoie de aprobarea Reginei Elisabeta a II-a, dar şi de o derogare specială din partea arhiepiscopului de Canterbury, ţinând cont de faptul că Markle a fost căsătorită cu producătorul american de filme Trevor Engelson, într-o ceremonie religioasă ebraică, în 2011.


Deşi astăzi nu există bariere legale care să împiedice membrii familiei regale să se căsătorească cu cineva din altă religie sau credinţă, Act of Settlement din 1701 nu permitea nimănui aflat în linie directă la tron să ia în căsătorie un catolic şi să-şi păstreze în acelaşi timp dreptul la tron.

Din fericire, au fost aduse amendamente acestui act, în 2015, iar de atunci orice membru din familia regală se poate căsători cu un catolic, însă un romano-catolic nu poate deveni monarh pentru că ar trebui să conducă şi Biserica Angliei, iar aşa ceva nu ar fi acceptat.

Ideea că Harry s-ar putea căsători cu o persoană divorţată a adus în memoria britanicilor cazul prinţesei Margaret, care a renunţat la povestea ei de iubire cu căpitanul Peter Townsend, un bărbat divorţat, pentru a respecta cerinţele Regatului.

Regina Marii Britanii se pare că şi-a dat deja acordul pentru ca Harry (32 ani) şi Megan (35 ani) să se căsătorească, notează independent.ie, scrie Mediafax. 

Mai mult, potrivit unor surse citate de Star Magazine, cei doi se vor logodi până la sfârşitul anului.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?