Prin falita CFR, statul mai pierde 40 milioane de euro printr-o licitație cu dedicație

 

Încurcate sunt șinele de cale ferată obosite din România. Modernizarea lor este un proces întârziat. Cauzele se cunosc dar metehnele se păstrează.Compania Alstom, prin filiala din Romania, va contesta atribuirea de către CFR SA a contractului pentru modernizarea subsecțiunilor de cale ferată Braşov – Sighişoara consorțiului Asocierea BRASIG, Swietelsky-Strabag.

”Alstom își rezervă dreptul de a recurge la toate mijloacele pe care legea ni le pune la dispoziție pentru a contesta această decizie, atât la nivel național, cât și european.” se arată într-un comunicat Alstom recepționat de Realitatea Financiară, vineri.

Contestația Alstom face referire la un motiv pe care care comisia de atribuire a contractului l-ar fi folosit pentru depunctarea ofertei care până la etapa finală avea cel mai bun punctaj. Practic Asocierea din care facea parte Alstom a fost depunctată la analiza finală a comisiei pentru că s-ar fi constatat o incompatibilitate: insolvența unuia dintre partenerii Alstom din consorțiu, firma Euro Construct.

Acest lucru contravine însă atât legii insolvenței cât și legislației naționale și europene în materie de achiziții publice. Cel mai bun exemplu și mai cunoscut este participarea și câștigarea de licitații de către firma ”guvernamentală” Tel Drum, aflată de asemenea în insolvență dar în urma unui scandal public imens, (Tel Drum este compania de construcții asociată în numeroase scandaluri legate de bani publici și fonduri europene de numele șefului PSD, Liviu Dragnea. Deși în insolvență, pe 18 aprilie Tel Drum a câștigat o nouă licitație și i-au mai fost atribuite aproximativ 10 milioane euro pe un contract cu Consiliul Județean Teleorman).

Citeste continuarea pe realitateafinanciare.net 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?