Primul "robot origami", care se pliază şi se deplasează singur

 
Foto: www.giladorigami.com
Foto: www.giladorigami.com

Cercetătorii americani, inspirându-se din origami, arta japoneză ce constă în plierea şi tăierea hârtiei pentru a confecţiona diverse forme geometrice, au creat primul robot autopliant, care ar putea revoluţiona robotica prin numeroasele sale aplicaţii, atât pe Terra cât şi în spaţiu, potrivit Mediafax.

Inginerii americani au folosit doar coli de hârtie şi polistiren, care îşi modifică forma odată cu creşterea temperaturii, dar şi microcircuite electronice şi baterii.

Ei au proiectat în trei dimensiuni un mic robot care, de manieră autonomă, a luat forme complexe în patru minute şi a început să se deplaseze cu viteza de 5,4 centimetri pe secundă, iar totul se petrece fără nicio intervenţie umană.


Dispunerea balamalelor în polistiren şi numărul de plieri necesare au fost realizate graţie unor circuite încălzite comandate de un program computerizat.

Această invenţie, ce a fost prezentată joi în revista americană Science, a demonstrat faptul că este posibilă fabricarea rapidă şi de manieră automatizată, cu costuri scăzute, a unor maşini inteligente care sunt capabile să interacţioneze cu mediul.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?