Primul parc Disney pe pământ chinezesc a fost deschis la Shanghai

 

Primul parc Disney din China și-a deschis porțile joi la Shanghai, el urmând să fie vizitat îndeosebi de o clasă mijlocie dornică de divertisment. Cu multe ore înainte de deschidere se formaseră deja lungi cozi de așteptare, fiecare vrând să fie printre primii care să încerce noua "experiență Disney" pe pământ chinez, relatează AFP.Realizarea parcului a început în 2011, iar Shanghai Disney Resort se întinde în prezent pe 3,9 kilometri pătrați, având un castel de basm și montagnes russes care constituie superlative în domeniu.

Cu un cost de 5,5 miliarde de dolari, una dintre cele mai mari investiții străine în China, complexul se deschide totuși într-o perioadă în care economia asiatică înregistrează cea mai slabă creștere din ultimul sfert de secol. Bob Iger, PDG al Disney, afirmă însă că țara este prea mare pentru a fi ignorată.

"La urma urmelor, este cea mai mare piață mondială", a spus el presei în ajunul inaugurării. "Este de departe locul care implică cea mai creativă ambiție și cea mai avansată tehnologie pe care l-am construit vreodată", a susținut el.

Bob Iger a conceput el însuși proiectul în 1999, în colaborare cu grupul de stat Shanghai Shendi Group. Inaugurarea sa intervine în momentul în care Disney trece prin tragedia petrecută în parcul Disney World din Orlando (Florida), unde miercuri a fost găsit corpul fără viață al unui copil de doi ani, tras în apă de un aligator în fața familiei, amintește AFP.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?