Primul culoar unic de transport public din Capitală este funcţional

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Primul culoar unic pentru transportul în comun, pe linia de tramvai 21, va fi funcţional începând din 13 aprilie, a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.
Directorii din municipalitate susţin, însă, că pe viitor crearea altor culoare unice va fi mai problematică. Astfel, şeful Direcţiei de Transport din Primărie, Ion Dedu, a spus că alte culoare unice pe liniile de autobuz vor fi dificil de realizat din cauza celor care parchează pe prima bandă de circulaţie.

Pe primul culoar unic, pe linia tramvaiului 21, au fost deja terminate lucrările la instalaţiile de semaforizare care au fost puse la intersecţii şi treceri de pietoni, a declarat Ion Dedu. Acesta a precizat că mai urmează să fie delimitată clar linia de transport de restul şoselei.


Lipsa culoarelor unice face dificilă de realizat planificarea călătoriilor în Bucureşti şi scade, implicit, interesul cetăţenilor pentru transportul public, au recunoscut directorii din primărie. Aceştia spun că bucureştenii nu vor fi interesaţi de transportul public dacă nu îşi pot planifica călătoriile, ceea ce înseamnă atât informarea călătorilor asupra duratei călătoriei şi timpul în care mijloacele de transport ajung în staţii, dar şi respectarea graficelor de cursă de către mijloacele RATB.

Dincolo de culoarele unice, transportul public depinde şi de prioritizarea mijloacelor de transport în comun în intersecţii.

Tot legat de transportul public, Ion Dedu a precizat că în acest an vor fi create zece parcări la intersecţiile din Capitală. Acestea vor fi conectate la mijloacele de transport în comun, astfel încât cei care vin din afara Bucureştiului să nu mai intre cu maşina în oraş şi să prefere transportul public.

Legat de locurile de parcare, directorul Direcţiei de Investiţii din Primărie, Bogdan Hreapcă, a spus că peste trei ani, Bucureştiul va avea încă 7.500 de noi locuri de parcare în subteran funcţionale, amenajate în opt zone. Alte parcări care se vor construi în următoarea perioadă sunt 21 de parcări supraterane, realizate din structuri metalice uşoare, a precizat Hreapcă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?