Primul credit prin programul "Prima casă" a fost acordat miercuri. La semnarea contractului a participat şi premierul Emil Boc

 
Foto: shutterstock.com
Foto: shutterstock.com
Programul Prima Casă a debutat oficial miercuri, odată cu semnarea primului contract de credit. Momentul a fost marcat printr-o ceremonie la care a participat şi premierul Emil Boc. Beneficiarii creditului sunt doi tineri căsătoriţi.

Prima locuinţă vândută prin programul "Prima casă" este un apartament de două camere situat în cartierul Colentina, într-un bloc din 1986. Beneficiarii creditului sunt doi tineri căsătoriţi.

Valoarea creditului este de 43.000 de euro, diferenţa fiind plătită de cumpărător. Apartamentul a costat 54.000 de euro. Cei doi tineri au depus dosarul de credit în urmă cu o lună de zile şi a fost aprobat acum, în condiţiile de dobândă ale programului "Prima Casă".

Persoanele care pot aplica la un astfel de credit ipotecar trebuie să nu deţină în proprietate vreo locuinţă sau să aibă în derulare vreun credit ipotecar împreună cu soţii lor sau cu alte persoane şi să dispună de avansul de 5% din preţul de achiziţie. De asemenea, veniturile trebuie să le permită aplicanţilor plata ratei lunare. La un credit maxim de 60.000 de euro prin programul "Prima casă", rata este aproximativ 300 de euro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?