Primii investitori străini alungați de Ordonanța lui Teodorovici

 

O companie care voia să deschidă un centru de servicii cu 250 de angajaţi și care urma să ajungă la 500 de salariați ia în calcul să nu mai vină în România din cauza OUG 114/2018.Bucureştiul este una dintre cele mai atractive destinaţii pentru companiile care doresc să se extindă pe domeniul cen­trelor de servicii, însă schimbările rapide şi puternice în ceea ce priveşte legisla­ţia le va ţine la distanţă.

„Ce s-a întâmplat cu ordonanţa pe final de an reprezintă motivul pen­tru care o companie se gândeşte să nu mai vină în România. Avem un cli­ent din Europa de Vest care voia să intre pe pia­ţa locală cu un centru de servicii, ini­ţial cu 200-250 de angajaţi şi cu perspec­tiva de a se extinde spre 500 de sala­riaţi. Acum ia în calcul să rămână în vest, cu toate că acolo nu găseşte com­pe­tenţe lingvistice cum găseşte aici", a de­clarat Laurenţiu Lazăr, managing part­ner la Colliers Interna­tional România, potrivit Ziarului Financiar.

Bancherii, anunț după Ordonanța lui Teodorovici. "E o problemă de stabilitate financiară"

Bancherii din Asociaţia Română a Băncilor recunosc că Ordonanța 114/2018 adoptată de Guvern înainte de Revelion creează o "problemă şi de stabilitate financiară".

Răul produs de Ordonanţa 114 pe planul credibilităţii este foarte greu de reparat, însă pe planul stabilităţii financiare se poate găsi o soluţie, astfel încât aceasta să devină funcţională, a declarat, vineri, Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), într-o conferinţă de presă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Visinescu era un domn ...
23 Jan 22:23
Firmele mari vor ramine din SOLIDARITATE cu poporul manipulat si chinuit, la fel si firmele care dau spaga unor bujetari si au diverse avantaje, insa cele care isi numara banii vor pleca pe la vecini ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?