Primele declarații ale sârbului Zivkovic, declarat indezirabil pentru tentativă de spionaj

Cetățeanul sârb Bratislav Zivkovic, declarat indezirabil pe 15 ani de Curtea de Apel București din motive de securitate națională, a declarat, pentru Sputnik, că autoritățile române doar "s-au speriat de prezența lui în România".Zivkovic a fost monitorizat de SRI încercând să afle informații clasificate referitoare la infrastructura critică şi obiectivele militare naționale, cât și ale aliaților, amplasate în sud-estul României cu intenţia de a afecta parteneriatele noastre strategice. 

”Nu există niciun fel de dovezi. De altfel, aș fi ajuns la închisoare. Totuși, sunt la libertate. Ei pur și simplu s-au speriat de prezența mea în România. M-am întâlnit cu niște amici. În ultima mea vizită m-am aflat pe teritoriul României doar trei ore. Am fost așteptat la frontieră, unde mi-au și înmânat documentele în care sunt declarat persoană indezirabila", a declarat Zivkovic.

Sârbul a publicat o reacție și pe Facebook, în care susține că autoritățile din România nu ar avea dovezi împotriva să.

"Nu există nicio dovadă că am avut de-a făcut spionaj pe teritoriul României, pentru că, dacă da, nu m-ar expulza, m-ar fi judecat pentru o astfel de treabă. România nu este totuși precum Muntenegru și nu face alegeri așa de proaste. După câte înțeleg eu, ei vor 'să prevină, mai degrabă decât să trateze' ", a scris Zivkovic.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?