Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, suspect într-un dosar al DNA privind anveloparea unor blocuri

 

Primarul Nicolae Robu a ajuns, vineri dimineață, la sediul DNA. După audieri, edilul a anunţat că este suspect într-un dosar ce priveşte anveloparea unor blocuri din municipiu.Primarul Nicolae Robu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că a fost chemat la DNA Timişoara pentru a i se aduce la cunoştinţă că are calitatea de suspect într-un dosar ce priveşte anveloparea unor blocuri din municipiu.

"Nu am nicio nelinişte în ceea ce mă priveşte, pentru că nu am făcut personal nicio ilegalitate şi nici nu am cerut nimănui să facă vreo ilegalitate nici pe această speţă, nici pe alta", a afirmat Robu într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că implicarea sa se referă la faptul că "a refuzat satisfacerea pretenţiilor proiectantului de a i se plăti sume peste valoarea contractului de achiziţie 15.000 de euro - atâta prevedea legea atunci ca plafon -, s-a ajuns la 30.000 de euro, ca rezultat al reevaluării sale".

"Eu am refuzat (să se dea mai mult decât prevedea contractul - n.r.) şi este considerat abuz al meu faţă de firmă. Apoi am semnat că toate documentele sunt legale, după ce am primit actele semnate de alţii. Există suspiciuni că s-ar fi produs falsuri şi alte ilegalităţi (de către alţii - n.r.)", a spus Robu.

Edilul a subliniat că îşi va susţine nevinovăţia când va fi chemat să dea declaraţii, astăzi doar aducându-i-se la cunoştinţă calitatea de suspect.

"Eu, prin tot ceea am făcut, a fost cu bună-credinţă, plecând de la convingerea că totul este legal şi că fac un bine oraşului. Am încredere în justiţie şi mi se pare normal să fiu chemat să dau declaraţii, când faci obiectul unor cercetări că există suspiciuni că s-a întâmplat ceva nelegal", a spus Nicolae Robu, conform Agerpres.

În momentul în care a ajuns la DNA Timişoara, edilul a spus ca a fost doar chemat și nu știe de ce. Întrebat de legalitatea actelor ce au stat la baza finanțării europene pentru anveloparea mai multor blocuri din oraș, Robu a spus ca totul a fost legal.

Acesta a menționat că nu garantează decât pentru acțiunile lui, dar că are încredere în colegii lui care au trecut joi pe la DNA. Viceprimarul Timişoarei, Dan Diaconu, ar fi fost pus sub acuzare în acest dosar de fals, iar, șeful Direcției Edilitare din Primăria Timișoara, Culiță Chiș chiar a fost audiat mai multe ore ca suspect, potrivit unor surse.

Nicolae Robu a spus că va comunica jurnaliștilor motivul pentru care a fost chemat la DNA, după audiere.

Sursa: banatulazi.roAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?