Primarul oraşului Cernavodă, condamnat la închisoare cu executare pentru abuz în serviciu

 
Primarul oraşului Cernavodă, condamnat la închisoare cu executare pentru abuz în serviciu
Primarul oraşului Cernavodă, condamnat la închisoare cu executare pentru abuz în serviciu

Primarul oraşului Cernavodă, Gheorghe Hânsă, a fost condamnat la închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă continuată, alături de acesta primind condamnări în acelaşi dosar şi fiul său, în timp ce fratele primarului a fost achitat.

Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat, marţi, la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă continuată, pe primarul oraşului Cernavodă, Gheorghe Hânsă, pentru că ar fi prejudiciat bugetul local în urma încheierii unor acte adiţionale între Consiliul Local Cernavodă şi SC Concer Plus SRL.

În acelaşi dosar, fiul său, Tiberiu Marius Hânsă a fost condamnat, tot cu executare, la pedeapsa de trei ani şi două luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată, în timp ce fratele primarului, Nicolae Hânsă, a fost achitat.


De asemenea, judecătorii l-au mai condamnat pe Mihai Adam la pedeapsa de trei ani de închisoare, cu executare, pentru complicitate la abuz în serviciu, iar pe Marin Cadiu şi Margareta Cileagă la pedeapse de câte trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Totodată, instanţa i-a obligat pe inculpaţi, în solidar, la plata a peste 545.000 de lei, cu titlu de despăgubiri civile, către oraşul Cernavodă.

Cei şase au fost cercetaţi pentru că în perioada 2005 - 2008 ar fi prejudiciat bugetul local cu suma de 28 de miliarde de lei vechi, în urma încheierii unor acte adiţionale între Consiliul Local Cernavodă, prin primar, şi SC Concer Plus SRL. Iniţial, ei au fost achitaţi, în 2014, de Judecătoria Medgidia, dar procurorii au făcut apel, ce a fost admis, marţi, de Curtea de Apel.

Sursa: mediafax.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?