Primarul general al Madridului, vizită de urgenţă la Ţăndărei

 
Fenomenul Tandarei

La Madrid trăiesc un număr mare de cetăţeni români aparţinând minorităţii rome, originari din Ţăndărei, iar primarul general al capitalei spaniole a venit în vizită de lucru în orăşelul din Ialomiţa.Consilierul de stat cu responsabilităţi în problematica minorităţilor, Dana Varga, a primit astăzi o delegaţie spaniolă condusă de primarul general al Madridului, Manuela Carmena, aflată în vizită de lucru în România.

Potrivit unui comunicat al Guvernului român, consilierul de stat Dana Varga a însoţit delegaţia spaniolă la Ţăndărei, unde a participat, alături de primarul general al Madridului, Manuela Carmena la o întâlnire de lucru cu primarul oraşului Ţăndărei, Nicoleta Popa.

Obiectivul întâlnirii a fost stabilirea bazelor colaborării între Madrid şi Ţăndărei privind minorităţile naţionale, în contextul în care, la Madrid, se află un număr mare de cetăţeni români aparţinând minorităţii rome, originari din Ţăndărei.

La întâlnirea de la Ţăndărei au participat, de asemenea, alţi reprezentanţi ai Guvernului român, respectiv preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi, Daniel Rădulescu, directorul general al Centrului Naţional de Cultură al Romilor, Mihai Neacşu, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale - prefectul judeţului Ialomiţa, Gheorghe Petre şi cei doi vice-preşedinţi ai Consiliului Judeţean Ialomiţa, Ionel Gae şi Emil Grigore, precum şi membri ai societăţii civile, atât din Spania, cât şi din România.

După întâlnirea de lucru, delegaţia spaniolă condusă de Manuela Carmena, alături de delegaţia guvernamentală şi autorităţile locale au vizitat cartierul Străchina, pentru a vedea condiţiile în care locuiesc minorităţile.

Reprezentanţii celor două delegaţii au stabilit demararea unui proiect comun privind integrarea cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome în domenii precum educaţia, sănătatea şi cultura, atât în Ţăndărei, cât şi în Madrid.

Din delegaţia spaniolă care se află în vizită în România fac parte şi Marta Higueras, prim-viceprimar al oraşului Madrid, Ramon Palamino, directorul Direcţiei de Egalitate şi Drepturi Sociale, Felipe Llmas, director de Cabinet al primarului general şi Arnau Guiterrez, director Acţiuni Internaţionale din cadrul primăriei capitalei spaniole.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?