Soluția lui Firea pentru Capitală: Chinezii, atrași în proiecte majore

China Power, gigant chinez de stat
China Power, gigant chinez de stat

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a întâlnit miercuri, la sediul municipalităţii, cu o delegaţie a grupului China Power, aflată în Bucureşti pentru a identifica oportunităţi de implicare în proiecte de anvergură, a informat PMB, prin intermediul unui comunicat de presă.Primarul general a arătat că municipalitatea are în plan demararea unor proiecte majore în sectoare precum: infrastructură, sănătate, energie sau protecţia mediului.

"Avem un plan ambiţios de dezvoltare a Capitalei, pentru care avem nevoie de parteneri puternici. Suntem deschişi pentru colaborarea cu investitori serioşi, de prestigiu, alături de care să putem realiza proiecte de anvergură pentru Capitală, atât în baza unor parteneriate public-private, cât şi prin procedurile clasice de achiziţii publice", a afirmat Firea.

Reprezentanţii PMB au făcut o prezentare a proiectelor care vor fi derulate în perioada următoare, urmând să se alcătuiască un grup de lucru care să identifice posibilităţile de colaborare pentru proiectele care vor prezenta interes pentru grupul chinez.

"Reprezentanţii China Power au precizat că pot oferi soluţii la cheie - proiectare, planificare, execuţie, mentenanţă/exploatare, inclusiv finanţare, pentru proiecte mari din următoarele domenii: energie (termică, hidro, nucleară, verde), infrastructură (drumuri, poduri, căi ferate, metrou) şi protecţia mediului (tratarea apelor uzate şi a deşeurilor menajere)", a menţionat PMB.

China Power este o companie strategică deţinută de statul chinez care numără peste 210.000 de angajaţi şi derulează proiecte în valoare de peste 40 miliarde de dolari în 100 de ţări, potrivit Agerpres.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?