Primarul din Horezu şi o angajată a Primăriei, trimişi în judecată

 
Singurul care are de câştigat este angajatorul, dacă nu este prins de ITM
Singurul care are de câştigat este angajatorul, dacă nu este prins de ITM

Primarul oraşului Horezu din judeţul Vâlcea, Ilie Fîrtat, a fost trimis în judecată pentru uz de fals, în acelaşi dosar fiind inculpaţi şi un angajat al Primăriei, dar şi firma care are concesionat serviciul de termoficare al oraşului şi patronul acestei societăţi.Primarul Ilie Fîrtat a fost trimis în judecată de Parchetul Judecătoriei Horezu sub acuzaţia de uz de fals, dosarul său fiind înregistrat la secţia penală a Judecătoriei Horezu, care este instanţă de fond în acest caz.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată un angajat al Primăriei Horezu, Victoria Gheorghescu, firma care asigură serviciul de termoficare în oraşul Horezu, SC Sacomet SA, dar şi patronul şi administratorul acestei societăţi, Florian Nicolăescu.

Primarul este acuzat că a semnat un document în care se menţiona că Sacomet SA, firmă căreia i-a fost încredinţat serviciul de termoficare în oraş, nu are datorii către bugetul local, document care nu atestă însă realitatea.
Aceleaşi surse au declarat că acest caz a ajuns în atenţia procurorilor la reclamaţia unui politician din Vâlcea, care a aflat despre situaţie şi a reclamat-o anchetatorilor. Contactat telefonic, primarul Ilie Fîrtat a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că nu doreşte să comenteze acţiunile anchetatorilor şi ale justiţiei şi că va merge în instanţă pentru a se apăra.

Fîrtat a spus că a semnat un certificat fiscal pentru SC Sacomet SA prin care se atestă să firma nu are datorii către bugetul local. Edilul a spus că certificatul fiscal a fost întocmit de Victoria Gheoghescu şi că el nu a ştiut care este situaţia reală a debitelor firmei, semnând doar "pentru autoritate". "Eu am semnat un act, un certificat fiscal, am semnat pentru autoritate, dar este întocmit de un funcţionar public care probabil a vrut să-mi facă un bine, cu ghilimelele de rigoare. (…) Am semnat un certificat fiscal făcut de doamna Gheorghescu, care mi l-a dat pe zero, fără să ştiu dacă acest lucru corespunde sau nu (dacă SC Sacomet are sau nu datorii către bugetul local – n.r.). Declaraţiile de impunere pe anul 2013 erau achitate in integralitate, povestea vine din datoriile istorice pe care (SC Sacomet SA – n.r.) le avea", a spus primarul Ilie Fîrtat.

Acesta a precizat că timp de mai mulţi ani societatea Sacomet a contestat în instanţă taxele şi impozitele către bugetul local pentru clădiri şi terenuri care au fost folosite de autorităţile locale şi că există litigii în instanţă în acest sens.

Potrivit site-ului Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), SC Sacomet SA, cu sediul social în Horezu, judeţul Vâlcea, deţine o licenţă ANRSC pentru serviciu public de salubrizare valabilă până în anul 2016 şi o licenţă ANRSC pentru serviciu public de alimentare cu energie termică, licenţă valabilă până în anul 2018.

Dosarul în care primarul oraşului Horezu este judecat pentru uz de fals se află pe rolul Judecătoriei Horezu. Potrivit portalului instanţelor de judecată, la scurt timp de la înregistrare unul dintre magistraţii care ar fi trebuit să judece acest dosar a formulat o cerere de abţinere care a fost aprobată, iar în prezent dosarul urmează să fie repartizat aleatoriu unui alt complet, o primă dată a procesului pe fond nefiind stabilită încă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?