Primarii, depăşiţi de poleiul din Capitală: ”E ca la cutremur”

 

Primăriile din Bucureşti sunt depăşite de poleiul depus în aceste zile în Capitală, mai ales în ceea ce priveşte ruperea copacilor. Primarul sectorului 1 compară această situaţie cu una în caz de cutremur şi spune că nu a văzut niciodată un astfel de fenomen.„La ora aceasta, avem toţi oamenii în teren, pentru că sunt sunt 230 de copaci sau crengi rupte. Nu avem cum să toaletăm acum copacii care cad şi nici nu are legătură cu faptul că dacă ar fi fost toaletaţi din timp nu ar fi căzut, pentru că acum s-au prăbuşit copaci perfect sănătoşi. Noi abia intervenim să-i luăm pe cei care cad. Este un fenoment natural pe care nu-l putem controla. Este ca la un cutremur. Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva. La noi în sector sunt cei mai mulţi copaci”, a declarat, pentru Mediafax, Daniel Tudorache, primarul sectorul 1 al Capitalei.

În sectorul 4 al Capitalei, autorităţile încearcă să limiteze efectele căderilor de copaci, toaletând în prezent arborii cu risc mare de prăbuşire, respectiv cei cu crengile foarte aplecate.

„În sectorul 4 acţionăm cu peste 200 de oameni la ora actuală şi cu 35 de utilaje, iar colegii vor rămâne şi peste noapte să încerce să limiteze efectele acestui fenomen meteo. Până la ora actuală, am avut peste 100 de sesizări, însemnând 40 de maşini uşor avariate şi 60 de arbori căzuţi. În acest moment, mă aflu la o acţiune în care colegii mei toaletează arborii cu crengile mai aplecate, în zonele cu maşini parcate”, a declarat, pentru Mediafax, viceprimarul sectorului 4, Andrei Trocan.

Potrivit acestuia, la nivelul sectorului 4 sunt în jur de 18.000 de arbori care au avize de toaletare, „iar la un asemenea număr de arbori e dificil să-i toaletezi pe toţi în timp util”.

Pe de altă parte, un fost primar general interimar al Capitalei spune că autorităţile ar fi trebuit să fie pregătite pentru astfel de situaţii, în sensul în care arborii ar fi trebuit asiguraţi.

„Problema noastră e că nu avem o procedură la nivelul Bucureştiului care să vizeze astfel de situaţii de criză, pentru că definim situaţii de criză când avem foarte multe apeluri la 112 într-un timp foarte scurt. Discutam şi în 2015 despre o asigurare generală la toţi arborii din Bucureşti. Bineînţeles, în prealabil ar fi trebuit să existe o inventariere a arborilor, ceea ce nu există şi nu s-a făcut niciodată, din păcate. Această asigurare generală pentru arbori ar trebui să vizeze şi astfel de fenomene meteo, fie că e vorba de furtuni sau căderi abundente de apă, care odată cu frigul se transformă în gheaţă. Teoretic ar trebui ca fiecare ADP de sector să aibă aşa-zisele celule de criză şi în astfel de situaţii să cheme absolut toţi oamenii, indiferent de ziua în care se produce un astfel de fenomen. Dar nu avem o strategie generală la nivelul Capitalei”, a declarat, pentru Mediafax, Ştefănel Marin, fost primar general interimar al Capitalei.

Autorităţile le-au cerut bucureştenilor să nu suprasolicite sistemul de urgenţă 112 cu apeluri privind copaci căzuţi pe maşini şi să lase linia liberă pentru urgenţe majore, precum accidente cu victime sau incendii.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Dragi tovarashi
27 Jan 00:06
... sinteti niste incompetenti si puturosi. Aveti salarii imense dar nu gasiti 3 lei sa cheltuiti pentru zonele pe care le sdministrati.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?