Primăria Timişoara a inaugurat primul parc de picnic din oraş, investiţie de aproape 180.000 de euro

 
Foto: menifee247.com
Foto: menifee247.com
Primăria Timişoara a inaugurat primul parc din municipiu unde locuitorii pot călca iarba şi pot lua prânzul, investiţia ridicându-se la aproape 180.000 de euro.

Parcul este în formă de semicerc şi a fost amenajat într-un stil clasic, anunţă reprezentanţii Primăriei Timişoara. A fost amenajată o tablă de şah din gazon şi marmură albă, iar modul în care au fost aranjate florile şi materialul dendrologic este specific stilului peisagistic englezesc.

Specialiştii au plantat păducel cu flori roşii, salcâm cu flori galbene, cireş japonez plângător, arbore de ambră, arbore cu lalele, salcâm cu flori roşii, cedru albastru, brad argintiu şi molid argintiu.

Pe lângă amenajarea unei table de şah din gazon şi marmură albă mărunţită, cu conifere ce sugerează piesele de şah, parcul a fost mobilat cu 44 de bănci şi tot atâtea coşuri de gunoi. Valoarea investiţiei se ridică la 750.000 de lei.

"Parcul Bihor, prin noua amenajare, a fost creat ca primul parc pentru picnic, în care cetăţenii se pot deconecta în natură. Compoziţia floristică a gazonului este concepută să aibă o rezistenţă mai mare la călcare, dar şi existenţa sistemului de irigare ajută gazonul să se refacă mai repede după călcare. Prin instalarea sistemului de irigare, cetăţenii se vor bucura de verdele proaspăt al ierbii şi pe timpul verilor secetoase", se arată într-o notă de presă semnată de primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu.

Edilul şef a atras atenţia timişorenilor că în parc nu se pot face grătare, dar se poate veni pături şi coşuri cu mâncare, pentru picnic.


Parcul este situat în partea centrală a Timişoarei, în Cartierul Stadion şi are o suprafaţă de 17.050 mp. Spaţiul a devenit parc în urmă cu aproximativ 25 de ani, odată cu construirea complexului rezidenţial de blocuri din zonă şi cu desfiinţarea abatorului din oraş.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?