Prima maşină din România echipată pentru a funcţiona doar cu GPL

 

O companie din România a realizat o premieră pe piața auto locală prin montarea primei instalații GPL cu injecție lichidă de gaz pe un autoturism Volkswagen Jetta, care va permite funcționarea automobilului exclusiv pe GPL, scrie informatiiauto.ro.

 

AGR Autogas Group aduce o premieră în România prin montarea primei instalaţii GPL cu injecţie lichidă de gaz pe un autoturism Volkswagen Jetta. Acest sistem contribuie la o reducere a emisiilor de CO2 cu 10%, fapt datorat proprietăţilor chimice şi fizice ale GPL-ului.

„Elementul de noutate adus de acest sistem ține de faptul că mașina va funcționa exclusiv pe GPL, astfel că pornirea nu va mai necesita benzină, așa cum se întâmplă la instalațiile GPL cu injecție secvențială. Mai mult de atât, acest sistem este unul care protejează mediul, ducând la o reducere a emisiilor de CO2 cu 10%, fapt datorat proprietăților chimice și fizice ale GPL-ului”, precizează un comunicat al companiei.


În plus, sistemul permite utilizarea la maximum a componentelor originale ale autoturismului și totodată crește eficiența motorului în mod semnificativ.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?