Prima execuție din Arkansas din ultimii 12 ani a avut loc după tergiversări ale Curții Supreme

Pentru prima oară în ultimii 12 ani de când Curtea Supremă din S.U.A. a dat undă verde folosirii injecției letale, în Arkansas a fost executat  un deținut care fusese condamnat la moarte. Ledell Lee, de 51 de ani, și și-a primit sentința în 1995, pentru uciderea în bătaie a unei femei.Prima execuție din statul Arkansas, de mai bine de un deceniu, a avut loc joi noaptea, după ce Curtea Supremă a anulat în ultimul moment o serie de ordine judecătorești, respingând cererile de grațiere ale unui deținut.

Execuția a fost urmată de un val de critici din partea opiniei publice, mai ales că, ulterior deciziei Curții Supreme a SUA, oficialii statului Arkansas au programat în lanț o serie de execuții. Decizia s-a luat după ce mai mult de opt execuții programate pentru luna aprilie ar fi putut fi anulate de hotărâri judecătorești.  

Ca parte a unei planificări agresive, autoritățile din Arkansas au intenționat să efectueze mai multe execuții în serie, într-o închisoare de stat din sud-estul capitalei Little Rock, joi seara.

Una dintre justificări a fost că cel puțin o execuție este necesară, deoarece substanțele dintr-o injecție letală sunt pe cale să expire.

Totuși, autoritățile au abandonat planul atunci când o instanță de stat a blocat una dintre execuții, iar oficialii s-au concentrat doar pe cazul lui Ledell Lee.

Moartea lui Lee a fost confirmată de oficialii statali. Ora decesului lui Lee a fost 23:56, ora locală, potrivit Departamentului de Corecții din Arkansas. Executia a durat 12 minute, timp in care Lee nu a arătat semne evidente de suferință, potrivit Associated Press, care a avut un reporter delegat drept martor din partea organismelor media.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?