Prima țară din NATO care îl sfidează pe Trump

 
Premierul italian Giuseppe Conte și Donlald Trump
Premierul italian Giuseppe Conte și Donlald Trump

Italia este prima țară europeană care pune sub semnul întrebării solicitarea lui Donald Trump de a crește procentul din PIB alocat Apărării Naționale.Premierul italian Giuseppe Conte a declarat joi că nu a făcut nicio promisiune la summitul NATO privind o creştere a cheltuielilor militare ale ţării sale, după ce preşedintele american Donald Trump a afirmat că a obţinut angajamentul aliaţilor de a majora bugetele pentru apărare, transmite Agerpres.

''Italia a moştenit angajamente bugetare faţă de NATO, angajamente pe care nu le modifică, aşadar nu va exista o creştere a cheltuielilor'', le-a declarat prim-ministrul Conte reporterilor, după reuniunea NATO de la Bruxelles.

''În ce ne priveşte, astăzi nu am decis să oferim contribuţii suplimentare raportat la ceea ce s-a decis cu ceva timp în urmă'', a adăugat el.

Italia alocă în prezent în jur de 1% din PIB pentru apărare, în timp ce ţinta convenită de statele Alianţei este de 2%.

Şeful guvernului italian a mai afirmat că le va propune partenerilor din Uniunea Europeană ca bugetul pentru apărare să nu fie inclus în calculele privind deficitul bugetar.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?