Prim-adjunctul lui Cucoș devine șef al Jandarmeriei

 

Jandarmeria va avea un nou șef începând de miercuri 15 august, după ce mandatul lui Sebastian Cucoș a expirat, informează Realitatea TV. Ionuț Sindile, prim-adjunctul lui Cucoș, va prelua poziția ca împuternicit pentru o perioadă de 6 luni.Ionuț Sindile, prim-adjunctul lui Sebastian Cucoș, va fi începând de miercuri 15 august noul șef al Jandarmeriei Române. El va fi împuternicit pe o perioadă de 6 luni, a transmis Ionela Arcanu în direct la "Jocuri de Putere".

Anunțul numirii lui Sindile ca noul inspector general al jandarmeriei l-a făcut pe Rareș Bogdan să reacționeze exploziv:

"Ăștia chiar ne cred proști pe toți?! Păi Sindile a fost mâna dreaptă a lui Cucoș la intervenția de vineri,  fost coordonator în Piață. Nu toți suntem imbecili. Întebați-l pe Sindile unde era vineri seara?", a explodat Rareș Bogdan.

Practic, Nr. 2 al operațiunii "gaze pentru diaspora" a fost avansat. "Este un scenariu de film prost, Cucoș se retrage pentru că nu i se prelungea oricum mandatul și își pune mâna dreaptă în funcție. Vrem vinovații de vineri noapte. Au fost: atac chimic, lovituri din spate, bastoane după cap și nimeni nu e vinovat",  a mai spus realizatorul "Jocuri de Putere".

În cursul serii de marți, Sebastian Cucoș a ținut o conferință de presă bizară în care a anunțat că nu are de gând să demisioneze, nu și-a cerut scuze de la victimele represiunii din 10 august și și-a lăudat colegii. 

Colonel Ionuț-Cătălin Sindile era prim-adjunct al inspectorului general şi Şef al Statului Major al Jandarmeriei Române, iar acum a fost avansat, deși a fost implicat direct în represiunea protestului diasporei. 

Sindile a fost între 2013 și 2016 comandant de batalion în Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş". 

CV-ul lui Sindile poate fi văzut AICI

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat marți că CSAT va decide eventuala avizarea a numirii lui Gheorghe-Sebastian Cucoș în funcția de inspector general al Jandarmeriei Române numai după pronunțarea organelor judiciare abilitate, cu privire la legalitatea acțiunilor Jandarmeriei Române din 10 august.

Iohannis: Avizarea lui Cucoş la șefia Jandarmeriei, decisă după ancheta acțiunilor din 10 august

"Având în vedere evenimentele din data de 10 august a.c., din timpul protestului din Piața Victoriei, în care a fost implicată Jandarmeria Română, se impune ca luarea unei decizii de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării privind numirea colonelului Cucoș Gheorghe-Sebastian în funcția de inspector general să se realizeze după pronunțarea organelor judiciare abilitate, cu privire la legalitatea acțiunilor Jandarmeriei Române. În acest context, problematica în cauză poate fi supusă analizei și deciziei CSAT în cadrul unei viitoare ședințe, luând în considerare și concluziile anchetelor organelor judiciare competente".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
alexandru
15 Aug 00:29
Greseala Cautis trebuie sa v-o asumati , fiind totusi o emisiune moderata de dvs . Dovezi ale incompetentei acestui domn, pretins jurnalist, au fost evidente in multe emisiuni. Frazeologie goala,necunoasterea unor dispozitii legale,desi le invoca , fara coerenta , lipsa de sinteza si argumentatie fara echilbru . Pretinsele investigatii ale domniei sale au avut ca argument .. asa sustin eu , nu pot produce dovezi =speculatii.Refuzul de a privi acele imagini captate pe interventia abuziva a unui jandarm spune tot despre acest domn .
Sper din toata,, inima sa nu-l mai zaresc in emisiune . Ce ati facut cu Dna Dogioiu ??
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?