Preşedintele Traian Băsescu a discutat, la Cotroceni, cu liderii PSD şi PD-L

 
foto: NewsIN
foto: NewsIN
Preşedintele Traian Băsescu a discutat la Cotroceni cu preşedinţii celor două partide politice aflate la guvernare - Emil Boc şi Mircea Geoană.

La începutul întâlnirii, preşedintele Traian Băsescu le-a mulţumit lui Emil Boc şi Mircea Geoană că au dat curs "până la urmă" invitaţiei "de a schimba câteva cuvinte" cu privire la situaţia creată de propunerea de remaniere a ministrului Dan Nica.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a mers la întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu, după ce iniţial informase că nu va da curs invitaţiei şi a declarat şi public că "era pregătit" să participe la întâlnire, dar dacă discuţia va aborda teme de importanţă pentru actul guvernamental, considerând că Dan Nica "nu este subiect de discuţie".

La întâlnirea de la Cotroceni a participat şi consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.

Invitaţia preşedintelui Traian Băsescu vine după ce premierul Emil Boc a anunţat că a transmis la Cotroceni propunerile de revocare a ministrului Dan Nica şi de numire ca interimar la MAI a lui Vasile Blaga. 

De cealaltă parte, liderul PSD Mircea Geoană a declarat, după întâlnirea de marţi cu conducerea partidului şi miniştrii PSD, că decizia lor rămâne aceeaşi, miniştrii îşi vor da demisiile dacă preşedintele Traian Băsescu va semna revocarea lui Dan Nica, şi nici solicitarea de a propune un interimar la MAI nu o schimbă. Geoană a anunţat şi că i-a trimis o scrisoare preşedintelui Băsescu, în care îi spune că are obligaţia să vegheze la respectarea Constituţiei şi să oprească la timp criza politică, de a cărei declanşare este "direct responsabil". 

Luni, întrebat fiind de conflictul din coaliţie generat de a anunţul premierului de a propune revocarea lui Dan Nica, din funcţiile de vicepremier-ministru de Interne, Traian Băsescu a spus: "Este bine ca ambele partide să-şi bage repede picioarele în apă rece". Băsescu a mai declarat că, dacă va fi solicitat să aibă o întâlnire cu PSD şi PDL, "îşi va face timp" pentru aceasta.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?