Preşedintele CSM: Traversăm o perioadă complicată

 

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Simona Marcu, a declarat, vineri, în deschiderea unei conferinţe desfăşurate la Sala Unirii din Alba Iulia, că perioada actuală este una "complicată", cu "tot felul de probleme", aceasta transmiţând din partea instituţiei pe care o conduce un mesaj de unitate."Traversăm o perioadă complicată, o perioadă în care ne-am confruntat şi ne confruntăm cu tot felul de probleme. Mesajul pe care ar dori să-l transmită Consiliul Superior al Magistraturii, prin mijlocirea acestui eveniment, este un mesaj de unitate, este un mesaj care porneşte de la ideea, greu de contrazis, că sunt mai multe lucruri care ne apropie, care ne unesc decât lucruri care ne dezbină şi, nu în ultimul rând, de la ideea că nu trebuie să fim nişte epigonii ai glorioşilor noştri înaintaşi. Trebuie să încercăm să ne ridicăm la înălţimea vremurilor pe care le trăim", a afirmat preşedintele CSM, citată de agerpres.ro.

Simona Marcu a subliniat că nici în urmă cu 100 de ani nu a fost uşor.

"Marea Unire nu s-a întâmplat dintr-odată şi nu a fost un demers facil. Parcurgând mai multe documente şi mărturii din acea epocă am realizat cât de important a fost efortul juriştilor vremii, juriştilor de acum 100 de ani care au avut o misiune aproape la fel de complicată cu aceea a oamenilor politici de acum 100 de ani, pentru că ei au fost obligaţi să transforme în realitate juridică Marea Unire", a mai spus şefa CSM.

La conferinţa "Centenarul Marii Uniri - o istorie a justiţiei moderne, de la unitatea naţională la diversitatea europeană" sunt prezenţi, de asemenea, o serie de reprezentanţi ai sistemului judiciar din România. Este prezent procurorul general, Augustin Lazăr. Lipsesc de la eveniment ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Aveti legi,aveti puterea,de ce va plângeti de hastagii din justitie ?
16 Nov 12:20
Nu e greu ,doamna,când avem ce să invocăm ,lege ,practica europeana,bunul simț și spiritul romanesc.Cu asta invingeti si hastagii,si pe sefii lor si pe compradori de la noi ,dar fiti luptătoare,ca Hrusciov a destalinizat tara în 10 ani iar nmtii au scapta de ideile lui Hitler după 36 de ani.Vreti,cu o justitie aservita,sa asigurati dreptatea ? Revizuiti sentintele lui Antonescu,Pătrăscanu,Ceausescu si Dragnea !Cu argumente,cu caldura,cu strigat ca nu se mai poate,pierim pe mâna justitiei,pe care o gasiti,simplu,neinfratita cu ea inșiși,desi...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?