Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, dus la audieri la DNA

 
Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, dus la audieri la DNA
Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, dus la audieri la DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, este audiat, miercuri după-amiază, la sediul DNA Cluj, el fiind adus de la CJ, după ce în cursul zilei la instituţie şi la locuinţa lui Uioreanu au avut loc percheziţii ale procurorilor anticorupţie.

Smaranda Bara, avocatul lui Horea Uioreanu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că şeful CJ a fost dus la audieri la DNA Cluj.

"Domnul Uioreanu a fost adus la audieri la DNA Cluj de la Consiliul Judeţean. Nu vă pot spune acum mai multe detalii", a spus Bara.

Surse judiciare au declarat, la rândul lor, corespondentului MEDIAFAX, că 11 persoane urmează să fie audiate la DNA Cluj.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, că procurorii Serviciul Teritorial Cluj fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2013-2014, de către persoane cu funcţie de conducere de la nivelul autorităţilor locale.

Potrivit DNA, în această cauză au fost făcute, miercuri, percheziţii la 11 adrese din Cluj-Napoca, la domiciliile unor persoane, la sediile unor societăţi comerciale şi la instituţii publice, între care sediul Consiliului Judeţean Cluj, Aeroportul Cluj, Facultatea de Construcţii, locuinţa şefului CJ Cluj, Horea Uioreanu, a şefei Direcţiei de Dezvoltare şi Investiţii de la Consiliul Judeţean Cluj, Mariana Raţiu, şi a consilierului judeţean Ioan Petran, preşedinte al PNL Cluj-Napoca şi conferenţiar la Facultatea de Construcţii a Universităţii Tehnice din Cluj.

În dosarul în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie (dare şi luare de mită), care ar fi fost comise în perioada 2013-2014, de către persoane din conducerea Consiliului Judeţean Cluj, sunt vizaţi Horea Uioreanu, fosta sa soţie Elena Uioreanu, deputat, şefa Direcţiei de Dezvoltare şi Investiţii de la Consiliul Judeţean Cluj, Mariana Raţiu, omul de afaceri Ioan Bene, proprietarul Napoca Construcţii SA, firma care care a construit noua pistă a Aeroportului din Cluj, şi consilierul judeţean Ioan Petran.

După percheziţiile de la locuinţa sa din Cluj-Napoca, Horea Uioreanu a fost dus la sediul Consiliului Judeţean, el declarând că pune la dispoziţia anchetatorilor documente, fără a face alte precizări.

Miercuri dimineaţă, birourile preşedintelui CJ Cluj şi ale altor directori din Consiliul Judeţean Cluj au fost sigilate.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în acest caz sunt vizate finanţări bugetare către societăţi comerciale private apropiate lui Horea Uioreanu, care ar fi dat contracte cu finanţare din bani publici unor firme deţinute de persoane apropiate acestuia, el primind ulterior o parte din aceşti bani.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 0
dan popescu
28 May 17:02
Inca un ....Liberal de ..."Dreapta" autentica varat in colt la Mititica !
Ehehe, "capra cat ii de raioasa, tot cu coada-n sus se tine !"
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?