Presa străină: Ceremonia de la Ateneu, un "rateu". A fost o "reglare de conturi"

 
Critici în Le Figaro
Critici în Le Figaro

Cotidianul francez Le Figaro critică evenimentul de lansare a preşedinţiei române la Consiliului Uniunii Europene. Jurnaliștii străini scriu că seara de la Ateneul Român a fost un eşec din cauza absenţei lui Liviu Dragnea, a prezenţei în sală a politicienilor condamnaţi şi a tensiunilor dintre liderii PSD şi cei de la Bruxelles.Trimisul cotidianului Le Figaro la Bucureşti a considerat că evenimentul de la Ateneu a fost mai degrabă o reglare de conturi între puterea din România şi şefii Uniunii Europene.

Articolul menţionează absenţa şefului PSD Liviu Dragnea, descrisă drept o insultă de mai mulţi oficiali europeni, informează Realitatea TV.

O altă critică a fost prezenţa politicienilor condamnaţi în sală, printre aceştia fiind Adrian Năstase şi Adrian Severin. Le Figaro a remarcat şi atmosfera electrizantă şi tensiunile dintre liderii europeni şi cei ai puterii din România, reflectate în discursurile susţinute de Jean-Claude Juncker, respectiv Călin Popescu Tăriceanu.

Din aceste motive, francezii consideră că lovitura de debut a preşedinţiei române a fost ratată, iar lansarea a evidenţiat şi mai mult fractura dintre vestul Europei şi ţările din regiunea centrală a continentului.

Vezi AICI textul din Le FigaroAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?