Premierul şi glumele sale: "Râdeam cu nişte colegi, să schimbăm legea până nu rămâne Halep gravidă"

 

Premierul Mihai Tudose se ţine de glume, dacă le putem numi aşa. Acesta a declarat luni seară, la Antena 3, că intenția de plafonare a indemnizației pentru creșterea copilului la o sumă maximă echivalentă cu 1.800 de euro are în vedere evitarea pe mai departe a unor derapaje în domeniu și elaborarea unei legi care să nu mai poată fi interpretată. Acesta a mai adăugat: "Mai în glumă, mai în serios, râdeam cu câțiva colegi: 'domn'e, hai să o schimbăm (legea — n.r.) până nu-i încolțește foarte serios ideea, cuiva, să rămână gravidă, să facă un copil, mă refer la Simona Halep". 

"Dacă vreți să facem ceva în țară, haideți să fim sinceri să punem în lumina reflectoarelor toate nenorocirile, sau nebuniile care au crescut între timp. Astăzi, când stăm de vorbă, e 85% din salariu. Cineva, acolo, a spus, de bun simț: 'domn'e, nu toți au salariu, obțin bani din alte venituri, (...) se ocupă cu miniagricultură în jurul casei, revinde, are un venit'. Ei, apoi de la asta s-a ajuns la venituri, eu știu, inclusiv dacă-și vinde casa. Și mai în glumă, mai în serios, râdeam cu câțiva colegi: 'domn'e, hai să o schimbăm (legea — n.r.) până nu-i încolțește foarte serios ideea, cuiva, să rămână gravidă, să facă un copil, mă refer la Simona Halep, fiindcă veniturile pe ultimul an au fost destul de mari, importante, câteva milioane de euro și va trebui să-i dăm 85% din venituri'. Nu, au fost derapaje și (...) haideți să le facem (prevederile legale — n.red.) să nu mai poată fi interpretate", a declarat Mihai Tudose, întrebat despre preconizata plafonare a indemnizației de creștere a copilului la o sumă maximă, echivalentul a 1.800 de euro, așa cum este în Germania, scrie Agerpres.

Premierul a mai spus că nu este normal când cineva vine și susține că este îndreptățit "să primească 30 de mii de euro alocație".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?