Premierul Poloniei avertizează: ”Ce îl va opri pe Vladimir Putin să înainteze spre Kiev?”

 

Premierul polonez avertizează că, după finalizarea construcției conductei de gaz Nord Stream-2, nimic nu va opri Rusia să continue agresiunea militară în Ucraina. Declarația a fost făcută de Mateusz Morawiecki în cadrul conferinței FOTAR de la Hamburg, informează RAR, citat de Deschide.md.„Știu poziția guvernului german care spune că acesta este un proiect economic, însă la est de Oder nimeni nu crede asta”, a spus premierul.

Potrivit lui Morawiecki, după construirea Nord Stream 2, sistemul de transport al gazului din Ucraina va deveni inutil pentru Rusia, iar atunci „ce îl va opri pe Vladimir Putin să înainteze spre Kiev?”.

„Veți fi surprinși de cel pe care îi voi cita acum, dar Lenin a spus câdva că capitaliștii sunt atât de lacomi încât ne vor vinde până și frânghia cu care îi vom spânzura”, a spus Morawiecki.

El a explicat că europenii le plătesc rușilor pentru gaz și acestia cheltuiesc banii pentru armata, iar Europa va trebui să ceară protecția SUA.

Nord Stream 2 AG, compania care administeraza conducta Nord Stream 2, a raportat că a construit în largul marii deja mai mult de 200 de kilometri.

De la sfârșitul anului 2019, coridorul de transport al gazului Nord Stream-2 trebuie să transporte anual circa 55 de miliarde de metri cubi de gaze rusești din Federația Rusă prin Marea Baltică în Germania.

Oponenții proiectului, inclusiv Polonia, țările baltice, Ucraina, Moldova, Statele Unite și Danemarca, susțin că Nord Stream 2 va spori dependența UE de Gazprom, care deja alimentează aproximativ o treime din gazele consumate în UE.

Șeful Gazprom, Alexei Miller, este convins că proiectul Nord Stream 2 va fi implementat, în ciuda obiecțiilor SUA.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?